A- A+
Μετά τις Πειραιώς - Eurobank και η Alpha Bank προανήγγειλε μειώσεις στα επιτόκιά της
Μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων από τον ερχόμενο Μάιο προανήγγειλε η Alpha Bank μετά την απόφασή της ΕΚΤ να προχωρήσει σε περικοπή του βασικού επιτοκίου του ευρώ στο 0%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, από την 20 Μαΐου 2016 θα μειωθούν τα επιτόκια καταθέσεων συγκεκριμένων λογαριασμών κατά 0,01%, σε μεσοσταθμική βάση.

Γενική μείωση

Υπενθυμίζεται προς τις προηγούμενες ημέρες τόσο η Τράπεζα Πειραιώς, όσο και η Eurobank, προχώρησαν σε ανάλογες ανακοινώσεις αναπροσαρμογής των επιτοκίων τους.

Στα δάνεια, κυρίως στεγαστικά και επιχειρηματικά, που έχουν χορηγηθεί με συμβάσεις οι οποίες προβλέπουν επιτόκιο ΕΚΤ ή euribor, πλέον του περιθωρίου της τράπεζας, τα αποτελέσματα στη δόση θα είναι άμεσα.

Ουσιαστικά οι δανειολήπτες θα επιβαρύνονται πλέον μόνο με το spread που επιβάλλει η τράπεζα, καθώς το επιτόκιο της ΕΚΤ είναι 0%, ενώ το euribor ανάλογα με τη διάρκειά του μπορεί να είναι ακόμη και αρνητικό.

Οι ανακοινώσεις

Η Eurobank ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες πως προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων της, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από 11 Απριλίου 2016.

Τα επιτόκια καταθέσεων της Τράπεζας μειώνονται κατά 0,04 της μονάδος (4 μονάδες βάσης) κατά μέσο όρο.

Από την άλλη πλευρά, τα επιτόκια του Ανοιχτού Δανείου Καταναλωτικής Πίστης μειώνονται κατά 0,10 της μονάδας (10 μονάδες βάσης)

Τα Βασικά Επιτόκια Επαγγελματικού Εξοπλισμού και Επαγγελματικής Στέγης χορηγήσεων Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων μειώνονται κατά 0,10 της μονάδας (10 μονάδες βάσης).

Τέλος, σημειώνεται, ότι τα επιτόκια χορηγήσεων προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, που έχουν ως βάση τα επιτόκια αναφοράς Euribor και ΕΚΤ, μειώνονται ακολουθώντας την αντίστοιχη πορεία των ανωτέρω επιτοκίων.

Οι αλλαγές στην Πειραιώς

Αντίστοιχα η Πειραιώς έχει ήδη από τις αρχές του περασμένου μήνα προαναγγείλει μειώσεις των επιτοκίων της

Ο όμιλος θα μειώσει τα επιτόκια των καταθετικών της λογαριασμών μεσοσταθμικά κατά 0,05 της μονάδος (5 μονάδες βάσης).

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 18.4.2016.

Η βάση δεδομένων του Moneyonline.gr θα ενημερωθεί όταν τεθούν σε ισχύ τα νέα επιτόκια.