A- A+
Μετά τα POS ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες όλων των τραπεζών στα ΑΤΜ της Eurobank

Ανέπαφα χωρίς να είναι αναγκαία η εισαγωγή της κάρτας στη σχετική υποδοχή, μπορούν από εδώ και στο εξής να κάνουν οι πελατες της όλων των τραπεζών στα ΑΤΜ της Eurobank.

Με την εγκατάσταση της νέας πρωτοποριακής πλατφόρμας λειτουργίας στα ATMs του δικτύου της, η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εισάγει την ανέπαφη χρήση κάρτας (contactless) στα ΑΤΜs.

Η εγκατάσταση της νέας πλατφόρμας ξεκίνησε ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι, σταδιακά, έως τα μέσα καλοκαιριού θα έχει αναβαθμιστεί το σύνολο του δικτύου.

Για το θέμα σας είχε ενημερώσει πριν λίγες ημέρες το Moneyonline σε σχετικό δημοσίευμα.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

Με τη νέα πλατφόρμα, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε μια σειρά αναβαθμισμένων δυνατοτήτων και ειδικότερα:

- Είσοδος στο μενού ανέπαφα

Contactless χρήση κάρτας (ανέπαφη συναλλαγή) για πρώτη φορά σε ΑΤΜ ελληνικής τράπεζας, με την οποία αποτρέπεται η αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του ATM σε περίπτωση βλάβης του καρταναγνώστη.

- Είσοδος με κινητό τηλέφωννο

Εκτέλεση συναλλαγών χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας, μέσω του κινητού τηλεφώνου και τη χρήση της υπηρεσίας ψηφιακού πορτοφολιού.

Δηλαδή, ο κάτοχος κάρτας Eurobank, εφόσον έχει ενεργοποιήσει την κάρτα του στην εφαρμογή Eurobank Wallet ή Apple Pay για τις συσκευές ios, μπορεί να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές ανάληψης και ερώτησης υπολοίπου σε ΑΤΜ χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό του και όχι το φυσικό σώμα της κάρτας.

Νέες λειτουργικότητες

Παράλληλα, αναβαθμίζεται η συνολική συναλλακτική εμπειρία του χρήστη ΑΤΜ με μια σειρά ενεργειών, προς διευκόλυνση και ταχύτερη εξυπηρέτησή του.

Ενδεικτικές νέες λειτουργικότητες είναι:

- Η δυνατότητα εμφάνισης ή απόκρυψης διαθέσιμου υπολοίπου στην οθόνη επιλογής λογαριασμού, καθώς και στις οθόνες επιλογής ποσού ανάληψης.

- Η αναλυτική εμφάνιση των τελευταίων κινήσεων λογαριασμού και κάρτας (>10).

- Η επιτάχυνση της συναλλαγής ανάληψης χρημάτων λόγω βελτιωμένου σχεδιασμού οθονών και παροχής ενός φιλικότερου προς τον χρήστη περιβάλλοντος κ.ά.