A- A+
Μέσω τραπέζης και η δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς - Παράταση έως τις 11/11
Τη δυνατότητα να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης μέσω των τραπεζών έχουν οι φορολογούμενοι, ακόμη και αν δεν έχουν στα χέρια τους το σχετικό ειδοποιητήριο.

Λόγω των απεργιών, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προλάβει έως τώρα να τυπώσει το σύνολο των ειδοποιητηρίων πληρωμής της δεύτερης δόσης, δημιουργώντας σύγχυση στους φορολογούμενους για τον τρόπο καταβολής της.

Τελικώς διευκρινίστηκε ότι η πληρωμή θα μπορεί να γίνει με την επίδειξη στην τράπεζα του ειδοποιητηρίου της πρώτης δόσης. Επιπλέον δόθηκε παράταση έως τις 11 Νοεμβρίου για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Βέβαια, για να γίνει η εξόφληση μέσω τραπέζης, η δεύτερη δόση θα πρέπει να είναι ίδιου ύψους με την πρώτη. Δηλαδή μόνο αν η δεύτερη δόση ανέρχεται στο ελάχιστο όριο των 300 ευρώ και όχι σε χαμηλότερα επίπεδα, μπορεί να πληρωθεί στις τράπεζες.

Αν η δεύτερη δόση είναι διαφορετικού ύψους, η πληρωμή της είναι δυνατή μόνο στις κατά τόπους εφορίες.

Κανονικά το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο

Εξάλλου, όσοι φορολογούμενοι είναι πιστοποιημένοι στο TAXISNET και να διαθέτουν τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο της δεύτερης δόσης, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή ειδοποιήσεων πληρωμών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων - ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απαραίτητη η αποστολή του φυσικού αντιγράφου, καθώς στο εκτυπωμένο από το ίντερνετ ειδοποιητήριο, θα αναγράφεται ο σωστός κωδικός πληρω΄μής της δεύτερης δόσης, όποιο και αν είναι το ύψος της.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Σχετικά με όσα εκκαθαριστικά εισφοράς και τέλους επιτηδεύματος ν.3986/2011 εκδόθηκαν στις 31/08/2011 και προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει το απόκομμα για την καταβολή της 2ης δόσης, ανακοινώνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το απόκομμα του εκκαθαριστικού σημειώματος ή το αποδεικτικό είσπραξης της 1ης δόσης, εφόσον το ποσό πληρωμής 1ης και 2ης δόσης είναι το ίδιο.

Αυτό ισχύει για την περίπτωση που οι φορολογούμενοι επιλέξουν να καταβάλουν τη δόση σε πιστωτικά ιδρύματα (Τράπεζες, ΕΛΤΑ, κ.α.).

Εναλλακτικά και σε κάθε άλλη περίπτωση, η πληρωμή μπορεί να γίνει στην ΔΟΥ».