A- A+
Μεγάλη πτώση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - Οι προσφορές των καρτών

Σημαντική πτώση έχει καταγράψει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μετά την υποχώρηση των διεθνών τιμών του εμπορεύματος λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Πλέον, η μέση τιμή πώλησης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, διαμορφώνεται πανελλαδικά στα 0,985 ευρώ το λίτρο έναντι 1,075 ευρώ το λίτρο στις αρχές του έτους.

Στην Αττική η μέση τιμή είναι ακόμη πιο χαμηλή, καθώς φτάνει τα 0,965 ευρώ το λίτρο έναντι 1,066 ευρώ το λίτρο στα τέλη του 2019.

Δηλαδή η πτώση μέσα σε δύο μήνες ξεπερνά το 8%, ενώ υπάρχουν πρατήρια καυσίμων που προσφέρουν ακόμη πιο χαμηλές τιμές.

Η σημερινή συγκυρία λοιπόν φαντάζει ιδανική για όσους θέλουν να ξαναγεμίσουν τις δεξαμενές τους είτε για το επόμενο διάστημα, για όσο καιρό ακόμη θα κάνει κρύο ή ακόμη και για του χρόνου.

Τα προγράμματα επιβράβευσης

Πέραν από τις χαμηλές τιμές, οι κάτοχοι καρτών των τραπεζών μπορούν να κερδίσουν επιπλέον ποσά από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών.

Ανάλογα με την κάρτα σας μπορείτε να κερδίσετε έως 5% επί της αξίας του πετρελαίου που θα προμηθευτείτε.

Το όφελος αυτό μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει η κάρτα σας.

Για να επιλέξετε λοιπόν ποιο πρατήριο, αλλά και ποια κάρτα θα χρησιμοποιήσετε, εκτός από την τιμή του λίτρου, θα πρέπει να υπολογίσετε και το όφελος από το σύστημα ανταμοιβής των καρτών που διαθέτετε.

Άμεση σύγκριση

Αυτό είναι εφικτό με λίγα κλικς μέσα από το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης που θα βρείτε στο Moneyonline.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 5 βήματα:

1) Επιλέξτε τον τύπο της κάρτας σας

2) Εισάγετε το ποσό που θα δαπανήσετε

3) Επιλέξτε «Πετρέλαιο θέρμανσης» στο πεδίο «Κατηγορία Δαπάνης»

4) Επιλέξτε ένα ή περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης

5) Δείτε πόσα θα κερδίσετε ανά πρόγραμμα επιβράβευσης και ανά πρατήριο.

Εναλλακτικά, εάν έχετε ήδη συγκεντρώσει ευρώ ή πόντους που θέλετε να εξαργυρώσετε, μπορείτε να δείτε ποια πρατήρια συνεργάζονται με το πρόγραμμα επιβράβευσης της τράπεζάς σας, μέσω του δεύτερου εργαλείου του Moneyonline.