A- A+
Μεγάλη μείωση στις τιμές των καυσίμων λόγω COVID-19 - Ρίξτε τις κι άλλο με τις κάρτες

Σημαντική ελάφρυνση των εξόδων τους έχουν πετύχει οι οδηγοί οχημάτων, καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν καταγράψει βουτιά μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά διαμορφώνεται σήμερα σε 1,432 ευρώ από 1,62 ευρώ το λίτρο στις αρχές του 2020, ενώ μέσα στον Απρίλιο βρέθηκε ακόμη πιο χαμηλά, στα 1,347 ευρώ.

Αντίστοιχα, για το πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή έχει υποχωρήσει στα 1,15 ευρώ, που αποτελεί και το χαμηλότερο σημείο εφέτος, από τα 1,40 ευρώ την εφετινή Πρωτοχρονιά.

Πρόκειται για μία πτώση της τάξης του 18% μέσα σε οκτώ μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οι τιμές θα έχει πέσει ακόμη περισσότερο αν δεν υπήρχε η υπερφορολόγηση (73%) στην τιμή της αντλίας.

Άλλες τιμές με κάρτα

Σε κάθε περίπτωση τόσο η μείωση των μετακινήσεων των πολιτών, όσο και η πτώση των τιμών στα καύσιμα μειώνει τα έξοδα των νοικοκυριών.

Οι κάτοχοι καρτών μάλιστα, μπορούν να τα ρίξουν ακόμη περισσότερο, με έξυπνη χρήση των προγραμμάτων επιβράβευσης των τραπεζών.

Ανάλογα με την κάρτα σας μπορείτε να κερδίσετε έως 3% επί της αξίας των καυσίμων που θα προμηθευτείτε, ενώ σε περιόδους προσφορών το ποσοστό της επιβράβευσης φτάνει ακόμη και το 5%.

Το όφελος αυτό μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει η κάρτα σας.

Για να επιλέξετε λοιπόν ποιο πρατήριο, αλλά και ποια κάρτα θα χρησιμοποιήσετε, εκτός από την τιμή του λίτρου, θα πρέπει να υπολογίσετε και το όφελος από το σύστημα ανταμοιβής των καρτών που διαθέτετε.

Άμεση σύγκριση

Αυτό είναι εφικτό με λίγα κλικς μέσα από το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης που θα βρείτε στο Moneyonline.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 5 βήματα:

1) Επιλέξτε τον τύπο της κάρτας σας

2) Εισάγετε το ποσό που θα δαπανήσετε

3) Επιλέξτε «Πετρέλαιο θέρμανσης» ή «Πρατήρια Καυσίμων» στο πεδίο «Κατηγορία Δαπάνης»

4) Επιλέξτε ένα ή περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης

5) Δείτε πόσα θα κερδίσετε ανά πρόγραμμα επιβράβευσης και ανά πρατήριο.