A- A+
«Μεγάλη Δευτέρα»: Προβλέψεις για ρεκόρ στις αγορές με κάρτες Visa
Η Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αναμένεται να αποτελέσει την ημέρα με τις περισσότερες online αγορές στην Ευρώπη, καθώς εκτιμάται ότι θα δαπανηθούν στο διαδίκτυο πάνω 510 εκατ. ευρώ μέσω καρτών της Visa.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταναλωτές εκτιμάται ότι θα ξοδεύουν κατά μέσο όρο €350.000 το λεπτό, με τις προβλέψεις να τοποθετούν την κορύφωση των συναλλαγών μεταξύ 13.00 και 14.00.

Μια δεύτερη κορύφωση αναμένεται στις 19.00, καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν από την εργασία τους και συνδέονται στο διαδύκτυο.

Η πλατφόρμα επεξεργασίας συναλλαγών της Visa Europe αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερες από 7 εκατ. συναλλαγές σε όλη την Ευρώπη μόνο κατά τη «Μεγάλη Δευτέρα» ή 4.800 συναλλαγές το λεπτό, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στο διαδίκτυο για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Νέο ρεκόρ στις 23 Δεκεμβρίου

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, η μέρα με τις περισσότερες αγορές είναι συνήθως δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Αν και η παραμονή των Χριστουγέννων φέτος πέφτει Σάββατο, η Visa Europe εκτιμά ότι η ημέρα με τις περισσότερες αγορές θα είναι η Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, καθώς οι καταναλωτές εκμεταλλεύονται στο έπακρο το εορταστικό ωράριο και προτιμούν να μην αναβάλλουν τις αγορές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Visa βασίζει τις εκτιμήσεις της σε πραγματικά στοιχεία δαπάνης, καθώς και τις αντίστοιχες τάσεις κατά τα προηγούμενα έτη. Περισσότερο από €1 στα €8 δαπάνης στην Ευρώπη γίνεται μέσω καρτών Visa, καθιστώντας τα παραπάνω στοιχεία από τους πιο αξιόπιστους δείκτες της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Οδηγίες για ασφαλείς αγορές

Για ασφαλείς Online αγορές η Visa Europe συμβουλεύει τα εξής:

  • Κάντε έρευνα πριν αγοράσετε οτιδήποτε από έναν έμπορο/ κατάστημα που δεν γνωρίζετε
  • Αναζητήστε on-line καταστήματα που χρησιμοποιούν την υπηρεσία «Verified by Visa» για περισσότερη προστασία έναντι περιστατικών απάτης. Η υπηρεσία «Verified by Visa» επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα αγοραστή και πωλητή και προστατεύει διπλά την κάρτα σας όταν ψωνίζετε online
  • Αποθηκεύστε ή εκτυπώστε ένα αντίγραφο της ηλεκτρονικής συναλλαγής σας, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εμπόρου
  • Πριν από κάθε αγορά, διαβάστε την πολιτική παράδοσης και επιστροφής, η οποία που θα πρέπει να αναγράφεται στο site του εμπόρου
  • Ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στο site και σιγουρευτείτε ότι υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Αν χρησιμοποιήσατε κοινόχρηστο υπολογιστή, σιγουρευτείτε ότι αποσυνδεθήκατε σωστά, ώστε κανένας να μην έχει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες