A- A+
Με τους κωδικούς e-banking η έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων μέσω του gov.gr

Με χρήση των κωδικών του web banking θα γίνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στο gov.gr, μόλις αυτό είναι έτοιμο, καθιστώντας πανεύκολη τη διαδικασία εισόδου στο σύστημα.

Όπως είπε μιλώντας σε ημερίδα ο υπουργός Επικρατίεας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης, με τον τρόπο αυτό όλοι θα προρούν να κάνουν μια εξουσιοδότηση και μια υπεύθυνη δήλωση.

Πρόκειται για «ένα πολύ καλό παράδειγμα για τη συμβολή του τραπεζικού τομέα στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας» τόνισε ο υπουργός, καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουν οι πολίτες σε ΚΕΠ ή αστυνομικά τμήματα για την ταυτοποίησή τους.

Τέλος στη χαρτούρα στις τράπεζες.

Παράλληλα, πολύ σύντομα το Υπουργείο θα συμβάλει στη λύση ενός προβλήματος που είναι σε εκκρεμότητα, του λεγόμενου "know your customer".

Σήμερα, χρειάζεται να προσκομίζεις κάθε χρόνο ή κάθε δυο χρόνια τα ίδια στοιχεία που έχεις δηλώσει ως πελάτης.

Μετά τη μεταρρύθμιση, τα συστήματα των τραπεζών θα ενημερώνονται αυτόματα και δεν θα χρειάζεται η προσκόμιση δικαιολογητικών.

Αυτό θα έχει λυθεί νομοθετικά μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ έχει ήδη λυθεί τεχνολογικά, ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται προσκομίζοντας έγγραφα.