A- A+
Με την κάρτα τους πληρώνουν πλέον σχεδόν οι μισοί καταναλωτές σε εμπορικά καταστήματα

Αποκαλυπτικά της μεγάλης διείσδυσης των καρτών στην καθημερινότητα των πολιτών είναι τα ευρήματα έρευνα της ΕΣΕΕ για την πορεία της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι σταδιακά η χρήση του πλαστικού χρήματος (πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών) εμπεδώνεται ως επιλογή από τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εμπόρων, πλέον το 45% του τζίρου τους γίνεται με χρήση πλαστικού χρήματος, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 38% της περυσινής χρονιάς.

Η εξέλιξη αυτή απορρέει τόσο από την εξοικείωση του καταναλωτικού κοινού με τις νέες μεθόδους πληρωμών, την πλήρωση των κριτηρίων για το αφορολόγητο όριο αλλά και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές όπου η χρήση τους είναι απαραίτητη.

Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και τα προγράμματα επιβράβευσης που προσφέρουν οι τράπεζες, τα οποία ενισχύουν το όφελος για το καταναλωτή.

Εφέτος το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς εκτός των άλλων, έχει αυξηθεί το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείκεων που πρέπει να συγκεντρώνουν οι καταναλωτές επί του εισοδήματός τους, έχει αυξηθεί στο 30% για όλους.

Δείτε επίσης

* Οι τελικές διατάξεις για e-αποδείξεις - Ποιες δαπάνες καλύπτουν το 30% - Ποιοι εξαιρούνται

* Βρείτε πόσα θα κερδίσετε από την τράπεζά σας πληρώνοντας με την κάρτα