A- A+
Με ταυτότητα και πιστοποιητικό πλέον το Covid Free Wallet - Οδηγίες σε βήμα-βήμα σε βίντεο

Αναβαθμίστηκε το πορτοφόλι Covid Free GR Wallet, το οποίο εκτός από το QRCode του πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης, περιλαμβάνει και την ταυτότητα.

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι έλεγχοι στους χώρους όπου είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού, καθώς όλα είναι ανεβασμένα σε μία εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι για να είναι δυνατή η χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητο να έχετε δηλώσει το κινητό σας τηλέφωνο στην ΑΑΔΕ ή να είστε επικαιροποιημένος στην τράπεζά σας.

Η νέα δυνατότητα

Οταν ανοίγετε το app στην πρώτη σελίδα θα εμφανίζεται το QR Code. Για να μεταβείτε στην ταυτότητα, θα πρέπει απλά να κάνετε κλικ στην επιλογή «Ταυτοπροσωπία» που βρίσκεται δεξιά στο κάτω μέρος της οθόνης.

Για μετάβαση ξανά στο πιστοποιητικό, απλά κάντε κλικ στην επιλογή «Πιστοποιητικά», ακριβώς δίπλα στα αριστερά της οθόνης στο κάτω μέρος, όπως φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία:


ADVERTISEMENT

Πώς εγκαθίσταται το app

Κατ΄ αρχάς θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή στο κινητό σας. Αν την έχετε ήδη εγκατεστημένη, θα πρέπει να τη διαγράψετε και να την εγκαταστήσετε ξανά.

Η εγκατάσταση γίνεται από τα ακόλουθα link:

Κινητά Apple

Κινητά Android

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να εισάγετε εκ νέου το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας σας.

Τα βήματα είναι τα εξής:

- Για το πιστοποιητικό

1. Κάντε κλικ στην επιλογή «Εισάγετε πιστοποιητικό»

2. Επιλέξτε τον τρόπο εισαγωγής μεταξύ των επιλογών «Σαρώστε QR Code» ή  «Εισάγετε αρχείο PDF.

3. Στην πρώτη επιλογή ανοίγει η κάμερα του κινητού, ώστε να σκανάρετε το QR Code που βρίσκεται πάνω στο κλασικό πιστοποιητικό

Στη δεύτερη επιλογή κάνετε upload το πιστοποιητικό, εφόσον το έχετε αποθηκευμένο στο κινητό σας τηλέφωνο


ADVERTISEMENT


- Για την ταυτότητα

1. Κάντε κλικ στην επιλογή «Εισάγετε πιστοποιητικό»

2. Επιλέξτε μέσω ποιου φορέα θα γίνει η εισαγωγή μεταξύ της ΑΑΔΕ με χρήση κωδικών Taxisnet και της τράπεζας στην οποία διατηρείται e-banking

3. Και στις δύο περιπτώσεις μετά την εισαγωγή των κωδικών σας, θα σας ζητηθεί η ταυτοποίηση, είτε μέσω κωδικού μίας χρήσης που θα σταλεί στο κινητό σας ή με ειδοποίηση στο mobile app της τράπεζάς σας

4. Στη συνέχεια εμφανίζονται τα προσωπικά σας στοιχεία. Εφόσον είναι σωστά κάντε κλικ στο «Συνέχεια» και η ταυτότητα θα εισαχθεί στο app. (Αν επιλέξετε ταυτοποίηση μέσω ΑΑΔΕ, θα σας σταλεί κωδικός μίας χρήσης από το gov, που πρέπει να εισαχθεί στο ειδικό πεδίο)

Οι οδηγίες σε βίντεο