A- A+
Με ειδοποίηση στο κινητό η έγκριση για εκτέλεση συναλλαγών μέσω myAlpha web αντί για PIN μέσω SMS

Τη δυνατότητα εισόδου στο e-banking και έγκρισης για εκτέλεση συναλλαγών με ειδοποιήσεις στο κινητό μέσω της εφαρμογής mobile banking, προσφέρει πλέον η Alpha Bank στους πελάτες της.

To myAlpha Code αναβαθμίστηκε, προσφέροντάς σας τη νέα δυνατότητα έγκρισης των e-Banking συναλλαγών σας μέσω Push Notifications, διευκολύνοντας την καθημερινότητά σας.

Πρόκειται για εναλλακτικό και γρήγορο τρόπο για την εκτέλεσε συναλλαγών που απαιτούν myAlpha Code για την ολοκλήρωσή τους μέσω e-Banking.

Τα πλεονεκτήματα.

Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας οι συναλλαγές θα εκτελούνται με την αποδοχή της σχετικής ειδοποίησης (Push Notification) που  θα λαμβάνετε στη συσκευή σας, και τη χρήση του 4ψήφιου PIN, Fingerprint ή FaceID, αφού τα έχετε ενεργοποιήσει.

Η αποστολή του myAlpha Code μέσω SMS αποστέλλεται στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που έχετε καταχωρημένο στην e-Banking συνδρομή σας.

Τα Push Notifications αποστέλλονται στην συσκευή σας μέσω της myAlpha Mobile εφαρμογής, και όχι στον τηλεφωνικό σας αριθμό.

Η αποστολή τους πραγματοποιείται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις, καθώς γίνεται χρήση είτε των δεδομένων της συσκευής σας είτε του wifi στο οποίο είστε συνδεδεμένος.

Επιπρόσθετη ασφάλεια

Τα Push Notifications προσφέρουν επιπρόσθετη ασφάλεια στις συναλλαγές σας καθώς η ενεργοποίησή τους πρoϋποθέτει το δέσιμο της συσκευής/των συσκευών στην οποία αποστέλλονται οι ειδοποιήσεις για την έγκριση των συναλλαγών σας με την e-Banking συνδρομή σας.

Επιπλέον, μέσα από το μενού του myAlpha Web Ρυθμίσεις> Διαχείριση Συσκευών, μπορείτε να διαχειρίζεστε όλες τις συσκευές σας στις οποίες έχετε ενεργοποιήσει τα Push Notifications, να απενεργοποιείτε και να ενεργοποιείτε εκ νέου τη δυνατότητα.

Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία στο κινητό σας ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

Βήμα 1ο: Κατεβάστε ή ενημερώστε το myAlpha Mobile

Αν χρησιμοποιείτε την προηγούμενη έκδοση της εφαρμογής, για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα έγκρισης των συναλλαγών σας μέσω Push Notifications, θα πρέπει να  κατεβάσετε την ενημερωμένη έκδοση του myAlpha Mobile.

Βήμα 2ο: Συνδεθείτε στο myAlpha Mobile

Συνδεθείτε στο myAlpha Mobile με χρήση του Username & Password σας push και εισάγετε το myAlpha Code που σας έχει σταλεί push

Βήμα 3ο: Ταυτοποιήστε τη συσκευή σας

Ξεκινήστε τη διαδικασία ταυτοποίησης της συσκευής σας επιλέγοντας Συνέχεια push και εισάγετε το myAlpha Code που σας έχει σταλεί..

Στην περίπτωση που δεν το έχετε ήδη κάνει, δημιουργήστε 4ψήφιο PIN για γρήγορη είσοδο στην εφαρμογή,

Επιβεβαιώστε τον 4ψήφιο κωδικό της επιλογής σας πληκτρολογώντας τον για δεύτερη φορά.

Βήμα 4ο: Προαιρετική ενεργοποίηση Fingerprint ή Face ID

Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τις δυνατότητες Fingerprint ή Face ID για την είσοδο σας στην εφαρμογή και την έγκριση των συναλλαγών σας.

Βήμα 5o: Ενεργοποίηση Push Notifications

Αποδεχτείτε τη λήψη των Push Notifications για το myAlpha Mobile app επιλέγοντας Ενεργοποίηση.