A- A+
ΕΤΕ: Με δυνατότητα συνδυασμού σταθερού επιτοκίου για 10 έως 30 έτη και κυμαινόμενου τα νέα στεγαστικά

Ακόμη πιο ελκυστικά έγιναν τα στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής αυξάνεται στα 40 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι οι δανειολήπτες μπορούν να επιλέξουν ένα πρόγραμμα με σταθερό επιτόκιο για 10, 15, 20, 25 ή 30 χρόνια και εάν η διάρκεια του δανείου είναι μεγαλύτερη, να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή με βάση κυμαινόμενο επιτόκιο.

Στην πρώτη φάση διάθεσής τους, στα προγράμματα σταθερού επιτοκίου, η διάρκεια ισχύος τους ήταν ίση με τη συνολική διάρκεια του δανείου, περιορίζοντας τους δανειολήπτες.

Οι εναλλακτικές

Πλέον, αποσυνδέεται η διάρκεια του σταθερού επιτοκίου από τη συνολική διάρκεια. Έτσι, είναι στην ευχέρεια του δανειολήπτη αν θα επιλέξει σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια εξόφλησης ή συνδυασμό σταθερού / κυμαινόμενου επιτοκίου.

Στην τελευταία περίπτωση το κυμαινόμενο επιτόκιο διαμορφώνεται σε όλες τις περιπτώσεις σε euribor 3 μηνών πλέον περιθωρίου που ξεκινά από το 1,83%.

Σημειώνεται ότι στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου εκτός από την Εθνική Τράπεζα, προσφέρουν επίσης η Eurobank και η Alpha Bank.