A- A+
Με απόδοση 4,85% τα νέα έντοκα γραμμάτια – Οι προθεσμίες για ιδιώτες
Σε υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η απόδοση των νέων εξάμηνων εντόκων γραμματίων που εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα δώσει και σε ιδιώτες τη δυνατότητα επένδυσης στους νέους τίτλους.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Το ετησιοποιημένο επιτόκιο των 6μηνων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 4,85% έναντι 4,90% στην αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουλίου.

Πρόκειται για μία πολύ καλή απόδοση, που κινείται κοντά στα επίπεδα των καλύτερων προθεσμιακών καταθέσεων που διατίθενται αυτήν τη στιγμή στην αγορά.

Η διάθεση σε ιδιώτες

Δικαίωμα απόκτησης των νέων εντόκων θα έχουν και οι ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι αν διακρατήσουν τους τίτλους μέχρι τη λήξη δε θα καταβάλουν φόρο επί των τόκων.

Αναλυτικότερα, η διάθεση θα γίνει ως εξής:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ.

Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 έως και Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Σημειώνεται ότι επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.