A- A+
Με αναδρομική ισχύ η επιδότηση κατά 50% των εισφορών για εργαζόμενους έως 25 ετών
Με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, το Δημόσιο θα επιδοτεί κατά 50% τις εργοδοτικές εισφορές για εργαζομένους έως και 25 ετών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους από 510 ευρώ για νέους έως 25 ετών και 586 ευρώ για μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενους.

Κάλυψη κόστους

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Εργασίας περιορίζει την επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους έως 25 ετών, οι οποίοι από 1η Φεβρουαρίου θα δουν αύξηση στις μικτές αποδοχές τους κατά 140 ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, επιδοτούνται με 50% οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών.

Αυτό θα ισχύει αναδρομικά από την 01/01/2019 και ισχύει για όλους τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.