A- A+
Λουκέτο στα καταστήματα του ΤΤ μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως και της λήξη της βάρδιας, αποφάσισαν για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διαμαρτυρόμενοι για την πώληση της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των εργαζομένων, στη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου στις 11/09/2012 αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. 3-ωρη Παναττική Στάση Εργασίας από τις 12:00 την Τετάρτη 12/09/2012.

2. Τα Καταστήματα που λειτουργούν και σε απογευματινή βάρδια θα παραμείνουν κλειστά.

3. Συγκέντρωση στην Κεντική Υπηρεσία.

4. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου θα συζητείται και θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνάντηση με Βενιζέλο

Την Τρίτη εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και της ΟΤΟΕ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίο εξέφρασαν τη θέση τους και τις προτάσεις τους για ανακεφαλαιοποίηση και αυτόνομη πορεία του ΤΤ.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκαν αναλυτικά στο διακριτό ρόλο της τράπεζας στην οικονομία και την κοινωνία, ενώ τόνισαν ότι το ΤΤ λειτουργεί υπέρ των μικροαποταμιευτών και εξασφαλίζει χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων.

Επιπλέον, του επέδωσαν επιστολή με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, καθώς και μελέτη που αποδεικνύουν τη βιωσιμότητα του ΤΤ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την ίση μεταχείριση του ΤΤ σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Ακόμη είπε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που του δόθηκαν και θα συζητήσει το θέμα στη διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως και με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, προτού οριστεί νέα συνάντηση.