A- A+
Ξεκινά το Σεπτέμβριο σαφάρι ελέγχων για ανασφάλιστα ΙΧ - Κλείστε online το συμβόλαιό σας
Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει από το υπουργείο Οικονομικών το σαφάρι ελέγχων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων ΙΧ και την επιβολή των σχετικών προστίμων.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου μετά από συναντήσεις τους με εκπροσώπους φορέων της αγοράς, ξεκινούν από τον επόμενο μήνα οι διασταυρώσεις στοιχείων.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν ακόμη ορισμένα τεχνικά προβλήματα με τη βάση δεδομένων, όπως οι ελλείψεις στην καταχώρηση μεγάλων οχημάτων, αλλά γίνεται συνεργασία φορέων και συναρμοδίων υπουργείων για να ξεπεραστούν.

Ο εντοπισμός

Όταν εντοπίζονται - με τη διασταύρωση των στοιχείων - τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο.

Σε διαφορετική περίπτωση τα στοιχεία του θα πηγαίνουν στην αστυνομία και θα επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.

Σημειώνεται πως από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr).

Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ιδιοκτήτες ΙΧ, ώστε να ελέγξουν εάν είναι γνήσιο το συμβόλαιό τους.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα για την ασφάλιση του ΙΧ σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης ασφαλίστρων που λειτουργεί στο moneyonline.gr.