A- A+
Ξεκινά το πρόγραμμα νεανικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας - Αναπτύξτε την ιδέα σας
Ξεκινά την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου το Social Impact Award, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο να τονώσει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Τι προσφέρεται στους νέους.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει ως σκοπό να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια, διαγωνισμούς και τελικά υλοποίηση των 3 δράσεων που θα ξεχωρίσουν.

Μέντορες, σύμβουλοι, συνεργάτες και χορηγοί του SIA δίνουν ραντεβού στο χώρο του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα) την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους και να τους ενημερώσουν για το πρόγραμμα και τις δράσεις του.

Στην «Kick Off» εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν 150 νέοι που θα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους κατόπιν σχετικής εγγραφής στο //www.eventbrite.com/e/kick-off-social-impact-award-tickets-10409800995

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ξεκινάει με 7 εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεχίζει με ένα διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας, όπου θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες και καταλήγει στην εφαρμογή των τριών αυτών ιδεών.

Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Η θεματολογία των ιδεών μπορεί να ποικίλει και να αφορά τη φτώχεια, την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενέργεια, την τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Η εκπαίδευση

Το Social Impact Award προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τεχνογνωσία μέσα από βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, το χώρο για να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να λάβουν ανατροφοδότηση και τη δυνατότητα να βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες, έχοντας ως κριτήρια το αντίκτυπο, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για 4 μήνες μέσα στους οποίους οι νέοι και οι φοιτητές που θα δηλώσουν συμμετοχή θα παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο.

Τα σεμινάρια δεν είναι υποχρεωτικά, ωστόσο παρέχουν την απαραίτητη γνώση που με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και πεπειραμένων επαγγελματιών, θα επιτρέψει στην αρχική ιδέα να αναπτυχθεί σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Οι νικητές και το έπαθλο

Αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση θα ακολουθήσει το διαγωνιστικό κομμάτι από το οποίο θα αναδειχθούν 3 νικήτριες ομάδες, δύο από την κριτική επιτροπή και άλλη μία από τη διαδικτυακή παγκόσμια ψηφοφορία.

Το κάθε βραβείο περιλαμβάνει 3.000 ευρώ ως seed funding, εξάμηνη φιλοξενία στο χώρο του Impact Hub Athens όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να εξελίξουν την ιδέα τους ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί, πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub, το οποίο αποτελούν 8.000 επιχειρηματίες από 60 διαφορετικές πόλεις του κόσμου και τέλος συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό συνέδριο του Social Impact Award που θα γίνει τον Ιούνιο, και θα παραβρεθούν όλοι οι νικητές του SIA της κάθε χώρας.

Ο θεσμός καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2009 στην Αυστρία κι έκτοτε έχει επεκταθεί στη Ρουμανία, τη Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ελβετία, τη Ρωσία και πλέον και στη χώρα μας, όπου οργανώνεται από το Impact Hub Athens, υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ Next Generation, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κόκκαλη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.socialimpactaward.gr