A- A+
Ξεχάστε τους τόκους από καταθέσεις - Αναπληρώστε τους μέσω των καρτών στα ψώνια σας

Τα επιτόκια καταθέσεων βρίσκονται ήδη σε ιστορικό χαμηλό και αναμένεται να πέσουν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, καθιστώντας άτοκους τους περισσότερους λογαριασμούς.

Πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη για τους καταθέτες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια, τουλάχιστον μέχρι και το 2017, χρησιμοπιούσαν κατά βάση τους λογαρασμούς προθεσμίας ως ένα προσοδοφόρο μέσο αποταμίευσης.

Σήμερα, όμως οι αποδόσεις στους συστημικούς ομίλους δεν ξεπερνούν το 0,12%, κι αυτό για υψηλά ποσά άνω των 100.000 ευρώ, στερώντας εισόδημα από τους καταθέτες.

Πώς αναπληρώνεται η απώλεια

Δεν είμαστε υπέρ της απόσυρσης χρημάτων από προθεσμιακές καταθέσεις, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να ρισκάρει με τοποθετήσεις σε πιο risky εναλλακτικά προϊόντα.

Αν είστε από τους συντηρητικούς αποταμιευτές που δεν θέλετε κανένα ρίσκο για το κεφάλαιό σας, οι λογαριασμοί προθεσμίας είναι μονόδρομος.

Γιατί όμως να μην αναπληρώσετε τους χαμένους τόκους με άλλο τρόπο; Η λύση είναι απλή: Πληρώστε παντού με τις κάρτες σας και κερδίστε χρήματα από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών.

ADVERTISEMENT

Όφελος έως 1.500 ευρώ

Κάποιος που κάνει έξυπνη χρήση των καρτών τους να κερδίσει ένα σημαντικό ποσό σε ετήσια βάση, το οποίο για μεγάλες καταναλώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ.

Αλλά σας πάμε σε μία πιο λογική προσέγγιση του θέματος. Έστω ένα νοικοκυριό που κάνει ετησίως δαπάνες σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια βενζίνης ύψους 12.500 ευρώ.

Το όφελός του, ανάλογα με την τράπεζα μπορεί να φτάσει έως και τα 250 ευρώ. Πρόκειται για πραγματικά χρήματα, τα οποία μπορεί να δαπανήσει σε συνεργαζόμενες με την κάρτα του οι επιχειρήσεις.

Τα 250 ευρώ αντιστοιχούν σε:

- Τόκους από προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 12 μηνών και ύψους 110.000 ευρώ με τα σημερινά επιτόκια

- Τόκους από προθεσμιακή κατάθεση 5.000 ευρώ με επιτόκιο 5%

Όπως και να το δει κανείς το συμπέρασμα είναι ένα. Αν χρησιμοποιήσετε σωστά τις κάρτες σας θα αναπληρώσετε τους τόκους που χάνετε λόγω της πτώσης των επιτοκίων.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του Moneyonline και βγείτε κερδισμένοι: