A- A+
Ξανααλλάζει όνομα η Laiki - Μετονομάζεται σε CPB μετά από δικαστική διένεξη με Alpha Bank
Στην αλλαγή του λογότυπου και του διακριτικού της τίτλου για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προχωρά η Λαϊκή Τράπεζα, ειδικά για το υποκατάστημα Ελλάδος, μετά από δικαστική διένεξη με την Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή τράπεζα θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει έως και τις 19 Μαρτίου την αλλαγή του λογότυπου στο σύνολο του δικτύου της στην Ελλάδα.

Το νέο όνομα θα είναι CPB. Υπενθυμίζεται ότι μετά την κρατικοποίησή της και με στόχο να αποσυνδεθεί από τό όνομα της Marfin, η διοίκηση του κυπριακού ομίλου προχώρησε στην αλλαγή του ονόματός της στην Ελλάδα από Marfin Egnatia Bank σε Laiki Bank.

Ωστόσο, το όνομα Λαϊκή ήταν κατοχυρωμένο στη χώρα μας από την Alpha Bank, μετά την εξαγορά της Ιονικής Λαϊκής Τράπεζας.

Η Alpha Bank κινήθηκε νομικά και μετά τη δικαστική της διένεξη με την κυπριακή τράπεζα, την ανάγκασε να ξανααλλάξει το όνομά της.

Η ανακοίνωση της CPB

Σε ανακοίνωσή της η Cyprus Popular Bank αναφέρει τα εξής:

«H κυπριακή τραπεζική εταιρεία CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου προχώρησε στην αλλαγή του διακριτικού τίτλου, του Υποκαταστήματός της στην Ελλάδα, από MARFIN EGNATIA BANK σε LAIKI BANK.

Συνεπεία όμως δικαστικής διένεξης με ημεδαπό Τραπεζικό Ίδρυμα, αναφορικά με το δικαίωμα χρήσης στην Ελλάδα του διακριτικού τίτλου LAIKI BANK, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε την περαιτέρω αλλαγή του διακριτικού τίτλου του Υποκαταστήματος από LAIKI BANK σε CPB BANK.

H ως άνω μετονομασία δεν συνιστά οποιαδήποτε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό ή/και στο νομικό καθεστώς της Τράπεζας και του Υποκαταστήματός της και δεν επηρεάζει κατ΄ ουδένα τρόπο τις συναλλαγές της Τράπεζας με τους πελάτες της.

Η CPB BANK ανήκει στον Όμιλο Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος με έδρα την Κύπρο και ιστορία 112 χρόνων, αποτελεί ένα μεγάλο χρηματοοικονομικό οργανισμό με παρουσία σε 9 χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Μάλτα και Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Κίνα. Διατηρεί δίκτυο άνω των 400 καταστημάτων και απασχολεί περισσότερους από 8000 εργαζόμενους.

Η Τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, υπηρεσίες διεθνούς τραπεζικής, υπηρεσίες συναλλάγματος και διαχείρισης διαθεσίμων, ηλεκτρονικής τραπεζικής, factoring, χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων, τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες, χρηματοεπενδυτικές και διαχείρισης κεφαλαίων».