A- A+
Ξανααλλάζει όνομα η Chartis - Τι γίνεται με τα ασφαλιστικά συμβόλαια στην Ελλάδα
Την επαναφορά του ονόματος AIG αποφάσισε η διοίκηση του ασφαλιστικού ομίλου, τρία χρόνια μετά την μετονομασία σε Chartis, η οποία είχε κριθεί απαραίτητη λόγω της πτώχευσης της αμερικανικής AIG.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε «AIG Europe Limited Υποκατάστημα Ελλάδος» και «AIG Ελλάς Α.Ε.» μετονομάστηκαν η «Chartis Europe Limited Υποκατάστημα Ελλάδος» και ο νόμιμος αντιπρόσωπός της «Chartis Ελλάς Α.Ε.» αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται, η συγκεκριμένη αλλαγή γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας επιστροφής των εταιριών της American International Group, Inc. (NYSE: AIG) στην ονομασία AIG και αντανακλά την πλήρη ανάκαμψη που σημείωσε ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις του Ομίλου προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ ύψους $182 δισ. έχουν εξοφληθεί πλήρως, ενώ το μικτό κέρδος για το Federal Reserve και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ από την επένδυση που έγινε στην AIG ανέρχεται στα $15,1 δισ.

Τα συμβόλαια της εταιρείας

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μετονομασία δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα προϊόντα, τις καλύψεις και τα συμβόλαια της AIG ή στη δυνατότητα αποζημίωσης.

Οι ίδιες ομάδες στελεχών συνεχίζουν να παρέχουν άριστες υπηρεσίες ανάληψης κινδύνων και εξυπηρέτησης συνεργατών και ασφαλισμένων, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρίας παραμένουν ίδια.

Ο κ. Giuseppe Zorgno, διευθύνων σύμβουλος της AIG Ελλάς Α.Ε. σχολίασε σχετικά:

«Ο Όμιλος της AIG έχει μια εξαιρετική ιστορία να διηγηθεί. Είναι η ιστορία ενός Ομίλου που συνάντησε σημαντικές προκλήσεις και τις ξεπέρασε με επιτυχία, εκπληρώνοντας με συνέπεια και ακεραιότητα τις υποχρεώσεις και υποσχέσεις του.

Παράλληλα όμως, έχουμε και την ιστορία μιας εταιρίας με αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική αγορά που επί δεκαετίες εξελίσσεται και αναπτύσσεται, επιδεικνύοντας πάντα φερεγγυότητα και αξιοπιστία.

Το νέο κεφάλαιο το οποίο ξεκινά σήμερα για την εταιρία μας θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά, εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους συνεργάτες και ασφαλισμένους μας με το όνομα ενός παγκόσμιου και αυστηρά εποπτευόμενου ασφαλιστικού οργανισμού».

Ως μέρος της μετονομασίας, η AIG παρουσίασε και το νέο της motto, τη φράση «Bring on tomorrow».