A- A+
Κολλούσε το e-banking της Eurobank την Παρασκευή λόγω πληρωμών φόρου και ΕΝΦΙΑ
Δεν άντεξε το e-banking της Eurobank την Παρασκευή, λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών που προσπαθούσαν πληρώσουν φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ.

Ως αποτέλεσμα, ειδικά μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες, πολλοί πελάτες της τράπεζας δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις οφειλές τους μέσω της υπηρεσίας.

Εναλλακτικά όμως μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το Phone Banking της τράπεζας. Από το απόγευμα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Τα εναλλακτικά δίκτυα

Οι τράπεζες διαθέτουν μία βεντάλια από εναλλακτικά δίκτυα, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα δωρεάν πληρωμών και ...μακριά από τις ουρές του γκισέ.

Συγκεκριμένα:

1) E- Banking

Με χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού ή της πιστωτικής τους κάρτας, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το φόρο τους μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Το μόνο που χρειάζονται είναι μία σύνδεση ίντερνετ και φυσικά ενεργοποιημένη την υπηρεσία του e-banking.

Επιπλέον, στις περισσότερες τράπεζες είναι δυνατή η χρήση της πιστωτικής κάρτας για πληρωμή σε άτοκες δόσεις.

2) Phone Banking

Ακόμη όμως και όσοι δε διαθέτουν e-banking μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους μέσω τηλεφώνου και της υπηρεσίας τηλεφωνικής τραπεζικής (phone banking) που είναι διαθέσιμη από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μέσω τηλεφώνου μπορούν να δώσουν εντολή πληρωμής με χρέωση είτε ενός καταθετικού λογαριασμού, δίνοντας απλώς τα στοιχεία της συνδεδεμένης χρεωστικής κάρτας ή με χρέωση μίας πιστωτικής κάρτας.

3) Portal πληρωμών

Αυτήν την περίοδο λειτουργούν τρία portal πληρωμών (Εθνική simplepay, Πειραιώς: easypay, Eurobank: livepay, Alpha Bank: My Alpha Wallet).

Σε αυτά οι πελάτες των 4 τραπεζών μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (απευθείας ή μέσω χρεωστικής κάρτας) ή πιστωτικής κάρτας.

Στις πληρωμές δημοσίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο κάρτες εκδόσεως της τράπεζας που λειτουργεί το portal.

4) Πληρωμή και στα ΑΤΜ

Οι τράπεζες έχουν ανοίξει τις πληρωμές των βασικότερων βεβαιωμένων οφειλών του Δημοσίου και στα ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, αντί κάποιος να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ μέσα στο υποκατάστημα, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει για την ίδια πληρωμή το ΑΤΜ.