A- A+
Κλείνει το λιανεμπόριο τα Σαββατοκύριακα - Μόνο click away τις καθημερινές - Τι μένει ανοιχτό

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα στο λιανεμπόριο από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατοκύριακο μέχρι νεωτέρας και η αγορά επιστρέφει στο click away.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί και θα λειτουργούν έως τις 5 το απόγευμα μόνο τα εξής:

  • Σούπερ μάρκετ
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Καταστήματα τροφίμων
  • Φαρμακεία

Όλες οι άλλες επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα είναι κλειστές.

Επαναφορά του click away

Παράλληλα τις καθημερινές θα επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου έως τις 8 το βράδυ, ωστόσο καταργείται το click inside, η είσοδος δηλαδή σε καταστήματα με ραντεβού.

Πλέον, όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away. Αυτό σημαίνει ότι η παραγγελία θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως είτε μέσω τηλεφώνου ή μέσω ίντερνετ.

Στη συνέχεια ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού με την επιχείρηση ώστε να παραλάβει την αγορά του χωρίς να εισέρχεται στο κατάστημα, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται αποκλειστικά με κάρτα.

Ανοιχτά κομμωτήρια - ΚΤΕΟ

Επιπλέον, θα παραμείνουν ανοιχτά τις καθημερινές όλες οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καλλωπισμού, όπως κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κα.

Σε λειτουργία παραμένουν και τα ΚΤΕΟ και τα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Τέλος παραμένουν ανοιχτά Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ στα Λύκεια θα υπάρχει μόνο τηλεκπαίδευση.