A- A+
Κλειδώστε τη τιμή του ρεύματος για να μην έχετε εκπλήξεις στους λογαριασμούς σας

Δεν είναι λίγα τα νοικοκυριά που τους τελευταίους μήνες έχουν ανεξήγητα φουσκωμένους λογαριασμούς. Ο λόγος; Η αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ).

Πρόκειται για μία παράμετρο που μπορεί να σας κάψει, καθώς η διακύμανση του ΟΤΣ εξαρτάται από το κόστος για τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν αυξηθεί το ΟΤΣ πάνω από ένα όριο, τότε χρεώνεστε επιπλέον και το αρχικό κόστος ανά Kwh που νομίζατε πως ήταν κλειδωμένο, αυξάνεται.

Πώς λειτουργεί το ΟΤΣ

Ο κάθε πάροχος αναφέρει ξεκάθαρα στη σύμβαση με τον καταναλωτή το εύρος τιμών του ΟΤΣ.

Αυτό σημαίνει ότι όταν η τιμή της ΟΤΣ είναι μεγαλύτερη του ανώτατης τιμής του εύρους που προβλέπεται στη σύμβαση, τότε αυτή η διαφορά της τιμής πληρώνεται σαν επιπρόσθετο κόστος από τον πελάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση, θα δείτε στο λογαριασμό σας πέραν των ανταγωνιστικών χρεώσεων και ένα επιπλέον κόστος – την ρήτρα ΟΤΣ.

Πώς να αποφύγετε τις χρεώσεις

Για να αποφύγετε τις χρεώσεις αυτές υπάρχει λύση. Να επιλέξετε ένα πρόγραμμα χωρίς ΟΤΣ, ώστε να σας καλύπτεστε απόυτα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκπτώσεις στο κόστος του ρεύματος είναι χαμηλότερες, ωστόσο ξέρετε τι πληρώνετε και ο λογαριασμός δεν θα κρύβει ποτέ εκπλήξεις.

Για να βρείτε σε τα προγράμματα χωρίς ρήτρα ΟΤΣ, επιλέξτε στο μενού της αναζήτησης «Όχι» στη σχετική ερώτηση του εργαλείου του energymarket.