A- A+
Κεφάλαια κίνησης σε εξαγωγείς από την Attica Bank
Στη χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων, προχωρά η Attica Bank σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (Ο.Α.Ε.Π.).

Ειδικότερα, στις εξαγωγικές αυτές εταιρείες θα παρέχονται τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης, ώστε να υλοποιούνται - ιδίως τη σημερινή χρονική περίοδο -χωρίς καθυστέρηση, τα εξαγωγικά τους σχέδια.

Το πρόγραμμα αποτελεί συνδυασμό ασφάλισης και χρηματοδότησης, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 80% της ονομαστικής αξίας του ασφαλισμένου από τον Ο.Α.Ε.Π. τιμολογίου, έναντι κινδύνου μη πληρωμής από τον κατά περίπτωση συνεργαζόμενο εμπορικό οίκο του εξωτερικού.

Πρόγραμμα Εξωστρέφεια

Η Attica Bank, μέσω του προγράμματος «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ», χρηματοδοτεί ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις με ανακυκλούμενο όριο έως €1.000.000 ανά επιχείρηση.

Η διάρκεια της χρηματοδότησης είναι έως 4 μήνες, με προνομιακό επιτόκιο.

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της εν λόγω χρηματοδότησης από την Attica Bank, είναι ότι δεν απαιτείται εμπράγματη εξασφάλιση ή άλλη διασφάλιση, αλλά μόνο η εκχώρηση των τιμολογίων εξαγωγής , του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και η παράδοση του προϊόντος στον αλλοδαπό αγοραστή.

Σύμβαση συνεργασίας

Την Τρίτη υπεγράφη στα γραφεία της Attica Bank η σχετική σύμβαση συνεργασίας με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων που αφορά στη χρηματοδότηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Μέσω και αυτής της συνεργασίας, η Attica Βank αποδεικνύει τη διαρκή και έμπρακτη στήριξη της, στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της που συνδράμουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη της χώρας.