A- A+
Καταναλωτικό δάνειο για «οικολογικές αγορές» από την Emporiki Bank
Στη διάθεση ενός νέου καταναλωτικού δανείου με την ονομασία “home ecoλογικό”, το οποίο χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον και ενέργειες που σχετίζονται με εναλλακτικές πηγές εξοικονόμησης ενέργειας, προχωρά η Εμπορική Τράπεζα.

Tο νέο προϊόν απευθύνεται στα νοικοκυριά με οικολογική και παράλληλα αποταμιευτική συνείδηση που αναζητούν τρόπους μείωσης της κατανάλωσης μέσω της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης του σπιτιού τους.

Για παράδειγμα χρηματοδοτούνται ενέργειες όπως είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων, φυσικού αερίου, κουφωμάτων, λέβητα – καυστήρα, οικιακών συσκευών χαμηλής ενεργειακής κλάσης, μόνωσης, καθώς και στεγανοποίησης.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν ενεργειακές παρεμβάσεις στην κατοικία τους με χαμηλό κόστος, καθώς το επιτόκιο είναι συνδεδεμένο με το Euribor τριμήνου πλέον περιθωρίου, τελικό επιτόκιο σήμερα 7,22%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, το “home ecoλογικό”, το οποίο διατίθεται χωρίς εξασφαλίσεις, προσφέρει όριο χρηματοδότησης έως και τα 30.000 ευρώ, διάρκεια αποπληρωμής έως και 10 χρόνια, καθώς και δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 6 μήνες.