A- A+
Κατά 20% μειώθηκε η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο
Κατά 20% έχουν μειωθεί οι τιμές που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Τα στοιχεία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Ελλάδα έχει μετακινηθεί στη 13 θέση - οκτώ θέσεις χαμηλότερα - στην κατάταξη 61 χωρών, με βάση τη μέση τιμή πώλησης της βενζίνης.

Η μέση τιμή για ένα γαλόνι (σ.σ.: αντιστοιχεί σε 3,79 λίτρα) βενζίνης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 7,06 δολάρια (σ.σ.: περίπου 1,50 ευρώ ανά λίτρο), σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

Οι υπόλοιπες χώρες

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νορβηγία, όπου ένα γαλόνι κοστίζει 9,26 δολάρια, ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Τουρκία με μέση τιμή 8,44 δολάρια και η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται με το Χονγκ Κονγκ (8,12 δολάρια), την Ιταλία (8,11 δολάρια) και την Ολλανδία (8,07 δολάρια).

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βενεζουέλα, όπου η βενζίνη πωλείται μόλις 0,04 δολάρια το γαλόνι.

Πολύ χαμηλές είναι οι τιμές πώλησης και στη Σαουδική Αραβία (μέση τιμή 0,45 δολάρια), το Κουβέιτ (0,79 δολάρια), την Αίγυπτο (1,38 δολάρια) και το Ιράν (1,42 δολάρια).

Στην κατάταξη των χωρών, επίσης από το Bloomberg, με βάση το κόστος για την αγορά ενός γαλονιού βενζίνης ως ποσοστού του μέσου ημερομισθίου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 26 θέση μεταξύ των 61 χωρών.