A- A+
Ήρθε και στην Ελλάδα το Voice Banking για συναλλαγές με φωνητικές εντολές στο κινητό

Τη δυνατότητα να δίνουν φωνητικές εντολές στο mobile banking μέσω του κινητού τους τηλεφώνου έχουν πλέον οι συνδρομητές των ηλεκτρονικών υπηρεσιών Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς.

Έτσι, μετά το e-banking, το m-banking και το video-banking, ήλθε στην Ελλάδα το Voice Banking, το οποίο σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμο για smartphones με το σύστημα iOS.

Χωρίς κωδικούς

Οι συναλλαγές που εκτελείται με αυτόν τον τρόπο διέπονται από τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας που πληροί το mobile banking της τράπεζάς σας.

Κι αυτό χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε στην εφαρμογή mobile banking της τράπεζάς σας.

Έτσι, αν πχ. είστε στο αυτοκίνητο, θα μπορείτε να λέτε «Send 5 euros to kostas» και τα χρήματα θα μεταφέρονται αυτόματα, χωρίς ταυτοποιήσεις ή άλλες ενέργειες.

Σταδιακά και οι άλλες τράπεζες θα ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, ενώ αναμένεται και εμπλουτισμός των δυνατοτήτων για συναλλαγές.

.

Οι δυνατότητες

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει το Siri είναι να πείτε τη φράση στα αγγλικά και οι επαφές στο κινητό σας είναι επίσης γραμμένες στα αγγλικά.

Αναλυτικότερα, οι δυνατότητες που έχετε σε αυτή τη φάση μέσω της υπηρεσίας Siri των συγκεκριμένων συσκευών είναι οι εξής:

  • Eurobank

Ξεκινώντας με το γνωστό “Hey Siri”, στη συνέχεια μπορείτε να συνθέσετε τη φωνητική εντολή στα αγγλικά, με τρόπο που θα είναι κατανοητός από τη Siri.

Μπορείτε να εκτελέσετε μέσω φωνητικής εντολής:

- Μεταφορά χρημάτων IRIS Payments, για να στείλετε έως 30 ευρώ από τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε τρίτο άτομο, κάνοντας χρήση του τηλεφωνικού του αριθμού ή του ΑΦΜ του (πχ. Send 5 euros to kostas)

- Ενημέρωση σχετικά με το υπόλοιπο των λογαριασμών σας (View my balance in Eurobank).



  • Τράπεζα Πειραιώς


Στην ερώτηση “Ηey Siri, what is my winbank account balance?” θα εμφανιστούν οι λογαριασμοί σας με το αντίστοιχο υπόλοιπο.

Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχετε επιλέξει για την πρόσβαση / ταυτοποίηση στην εφαρμογή winbank mobile, Face id ή δακτυλικό αποτύπωμα (βιομετρικά δεδομένα).

Επίσης πρέπει να ενεργοποιήσετε από το μενού των ρυθμίσεων ασφαλείας της νέας έκδοσης της εφαρμογής τις φωνητικές εντολές Siri.