A- A+
Υπερανάληψη: Ο πιο φθηνός τρόπος για να πάρετε καταναλωτικό δάνειο - Τα επιτόκια

Τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, όπως τα καταναλωτικά, δίνονται πάντα με υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με τις ενυπόθηκες χορηγήσεις. Ποιο είναι όμως το πιο φθηνό;

Σήμερα, για να μπορέσει κάποιος να πάρει χρήματα από τράπεζα και να μην δώσει ...λογαριασμό για το που θα τα ξοδέψει είναι να στραφεί προς προϊόντα από την κατηγορία της καταναλωτικής πίστης.

Συγκεκριμένα, διατίθενται τα ακόλουθα προγράμματα:

Πιστωτικές κάρτες: Έχουν τα υψηλότερα επιτόκια, με το μέσο όρο τους να φτάνει το 16,60%. Δεν συνίστανται για μεσοπρόθεσμο δανεισμό, αλλά για γρήγορες αποπληρωμές, ώστε να μην επιβαρύνεστε με τόκους.

Επιπλέον, εάν εκμεταλλευτείτε τον τρόπο λειτουργίας τους, μπορείτε να κερδίσετε μία άτοκη περίοδο χάριτος έως και 50 ημερών, μεταξύ ημερομηνίας αγοράς και εξόφλησης λογαριασμού, χωρίς κανένα κόστος.


Τοκοχρεολυτικά δάνεια:  Πρόκειται για προϊόντα συγκεκριμένης διάρκειας, τα οποία εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες.

Ακόμη κι αν το επιτόκιό τους είναι κυμαινόμενο, συνήθως δεν μεταβάλλεται συχνά. Άρα εξασφαλίζετε σταθερές δόσεις για όλη τη διάρκεια εξόφλησης.

Το μέσο επιτόκιό τους διαμορφώνεται περί το 11%.


Υπηρεσία υπερανάληψης: Είναι η λιγότερη διαδομένη μορφή βραχυπρόθεσμου δανεισμού, παρά το γεγονός ότι είναι η οικονομικότερη.

Τα μέσα επιτόκια της κατηγορίας διαμορφώνονται στο 10,80% περίπου με βάση τα υπόλοιπα που έχουν αντλήσει οι πελάτες των τραπεζών.

Μπορεί ωστόσο, το κόστος να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ανάλογα με την τράπεζα, ενώ σε λογαριασμούς μισθοδοσίας ένα ποσό παρέχεται ακόμη και άτοκα.


Σύγκριση επιτοκίων

Μέσω των εργαλείων του Moneyonline μπορείτε να συγκρίνετε τα επιτόκια όλων των προϊόντων καταναλωτικής πίστης:

Πιστωτικές κάρτες

Τοκοχρεολυτικά / ανοιχτά δάνεια

Υπηρεσία υπερανάληψης