A- A+
International Life: Παροχή αποζημίωσης σε 5 ημέρες στον κλάδο ζωής
Την εκκαθάριση του 93% των αποζημιώσεων στον κλάδο ζωής εντός 5 ημερών έχει πετύχει η International Life μέσω του καινοτόμου συστήματος που έχει αναπτύξει.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής προσέγγισης που υιοθετεί ο Όμιλος, η οποία χαρακτηρίζεται από την προσήλωση στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Ταυτόχρονα, η International Life έχει αναπτύξει το Σύστημα Πληροφόρησης Inlife Web, το οποίο απευθύνεται στους συνεργάτες της τόσο για τον Κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής όσο και για τον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους συνεργάτες της εταιρίας μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου ζημιάς να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αποζημίωσης του πελάτη τους.

Τα οφέλη των υπηρεσιών

Τα οφέλη που προκύπτουν από τις δύο παραπάνω υπηρεσίες είναι πολλαπλά και αφορούν τόσο στην εξοικονόμηση χρόνου και στην ακρίβεια στην παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων αποζημιώσεων των ασφαλισμένων, όσο και στη μείωση της χρήσης χαρτιού από τη χρήση online εργαλείων από τους διακανονιστές, μειώνοντας – κατά συνέπεια – το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια του 2010, περισσότεροι από 54.000 ασφαλιζόμενοι απόλαυσαν τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο καινοτόμο σύστημα αποζημιώσεων, με συνολικές αμοιβές που άγγιξαν τα €46 εκατ. Ειδικότερα, καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 περιπτώσεις Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Ζωής, από 33.000 περιπτώσεις Κλάδου Αυτοκινήτου και από 1.000 περιπτώσεις Κλάδου Πυρός.

Ο Φωκίων Μπράβος, Πρόεδρος του Ομίλου International Life, σημειώνει:

«Η πελατοκεντρική φιλοσοφία, που εφαρμόζουμε στην International Life, αφορά στην εφαρμογή καινοτόμων υπηρεσιών, μοναδικών στην ελληνική αγορά, οι οποίες εστιάζουν στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη και παράλληλα στη διευκόλυνση του έργου των συνεργατών μας. Γνωρίζουμε καλά ότι στον κλάδο μας η ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα αποζημιώσεων είναι καθοριστική και σε αυτόν τον άξονα κινούμαστε, παρέχοντας τεχνολογικά προηγμένες λύσεις στους συνεργάτες και τους πελάτες μας μέσα σε ένα περιβάλλον υψηλής ποιότητας».