A- A+
Οι πρώτες αποζημιώσεις στους ασφαλισμένους των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value
Τις πρώτες αποζημιώσεις μετά από 7 ολόκληρα χρόνια θα λάβουν οι ασφαλισμένοι των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value από τον εκκαθαριστή τους.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, θα διανεμηθούν 100 εκατ. ευρώ σε 70 χιλιάδες συμβόλαια, που έχουν μείνει στον αέρα μετά την πτώχευση των δύο ασφαλιστικών εταιρειών.

Το γεγονός κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό καθώς επτά χρόνια μετά την ανάκληση της άδειας σύστασης και λειτουργίας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, για πρώτη φορά ανακοινώνεται ενέργεια έναρξης αποκατάστασης των δικαιούχων των υπό εκκαθάριση εταιρειών του Ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας πιστοποίησης των δικαιούχων ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2016.

Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής

Το ποσό που θα εισπράξουν οι δικαιούχοι, μέσω της παραπάνω διαδικασίας, δεν ταυτίζεται με εκείνο με το οποίο έχουν ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων και για το οποίο διατηρούν απαίτηση, αλλά μέρος του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας, οι ασφαλισμένοι θα ικανοποιηθούν συμμέτρως από το ενεργητικό των υπό εκκαθάριση εταιρειών και επιπλέον θα λάβουν το 70% του υπολοίπου της απαίτησής τους από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, η εκκαθάριση των παραπάνω εταιρειών, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία σε σχέση με την πρώτη προσωρινή διανομή, τον αριθμό των δικαιούχων και την αναλογία.