A- A+
Η νέα κομπίνα που στοχεύει το e-banking πελατών της Εθνικής Τράπεζας μέσω e-mail

Ένα νέο απατηλό e-mail έχει αποσταλεί τα τελευταία 24ωρα σε χιλιάδες λογαριασμούς e-mail, με στόχο να κοροϊδέψει τους συνδρομητές e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Για μία ακόμη φορά το e-mail επικαλείται ένα πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για να μην τεθεί σε κίνδυνο ο λογαριασμός του υποψήφιου θύματος.

Πρόκειται για τα δύο βασικά μέρη ενός μηνύματος που δείχνουν πως πρόκειται για απάτη. Υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Τι λέει το e-mail

Συγκεκριμένα, το επίμαχο e-mail αναφέρει τα εξής:

«Παρατηρήσαμε ότι ορισμένα δεδομένα από τις πληροφορίες του λογαριασμού σας φαίνονται ανακριβή ή μη επαληθευμένα.

Πρέπει να ελέγξετε τα στοιχεία σας για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας ομαλά. Ελέγξτε τα στοιχεία του λογαριασμού σας κάνοντας κλικ στο κουμπί παρακάτω.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (υπάρχει link)

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει με ακρίβεια την απαιτούμενη φόρμα εντός των επόμενων 24 ωρών για να αποφύγετε τον περιορισμό του λογαριασμού.

Με εκτίμηση,
Ομάδα Ασφαλείας»

ADVERTISEMENT

Τι πρέπει να κάνετε

Στόχος των δραστών είναι να πατήσετε πάνω στο link που περιλαμβάνεται στο e-mail, ώστε να μεταφερθείτε σε μία ιστοσελίδα που μοιάζει πολύ με το e-banking της Εθνικής Τράπεζας.

Ό,τι εισάγετε εκεί, πχ. username, password, κωδικούς μίας χρήσης, περιέρχεται σε γνώση των δραστών.

Την ώρα δηλαδή που πλοηγήστε στο μαϊμού e-banking, οι επιτήδειοι βρίσκονται στο κανονικό e-banking και εκτελούν συναλλαγές με τους κωδικούς που τους παρέχετε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σβήσετε το e-mail. Αν θεωρείτε πως κάνατε κάποιο λάθος, επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Εθνικής Τράπεζας.

ADVERTISEMENT

Το επίμαχο e-mail