A- A+
Η International Life προετοιμάζεται για το Solvency II
Η International Life αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και λειτουργιών της απέναντι στους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες της και την έγκαιρη προετοιμασία της για το Solvency II.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company, στην οποία ανέθεσε τη διενέργεια μελέτης σχετικά με την εσωτερική ετοιμότητα της εταιρίας για τα νέα δεδομένα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής αναδεικνύουν ότι η International Life είναι μια από τις πλέον παραγωγικές και αποτελεσματικές εταιρίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπερέχοντας τόσο σε διάρθρωση όσο και σε απόδοση χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία του benchmarking, που χρησιμοποίησε η McKinsey & Company για τη συγκεκριμένη μελέτη, η Ιnternational Life υπερέχει σε βασικούς δείκτες αξιολόγησης σε σχέση με τον μέσο όρο των καλύτερων εταιριών του κλάδου, συγκρινόμενη με ευρωπαϊκές εταιρίες ανάλογου μεγέθους. Η μελέτη ανέδειξε επίσης το εργασιακό κλίμα ως ένα ακόμη σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της International Life.

Τι έδειξε η έρευνα

Σύμφωνα με την ανάλυση, η διαρκής επίτευξη καινοτομιών σε προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες οφείλεται στην ύπαρξη εργασιακού κλίματος που ευνοεί τη δημιουργικότητα και εμψυχώνει τους εργαζομένους για τη διαρκή προώθηση νέων ιδεών που ενισχύουν το επίπεδο των παρεχόμενων προϊόντων.

Η McKinsey ανέδειξε 4 βασικούς άξονες που θα πρέπει να αναπτύξει η InLife, προκειμένου να αποτελέσει πρότυπο ασφαλιστικής εταιρίας.

Τόσο η συνεργασία της εταιρίας με την McKinsey & Company, όσο και μια σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει με στόχο τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών της, έχουν ως στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στην πελατειακή της βάση.

Ταυτόχρονα, η International Life παρακολουθεί τις απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς στην οποία απευθύνεται, και προχωρά έγκαιρα στην απαραίτητη προετοιμασία για το Solvency II, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας εποχής για τον ασφαλιστικό κλάδο.