A- A+
Οι Γερμανοί επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit μετά τις παροχές Τσίπρα
Τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επανήλθαν στο Γερμανικό Τύπο, μετά τις παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους.

Σε τηλεγράφημά της η DW αναφέρει μεταξύ άλλων πως εάν τις προσεχείς εβδομάδες δεν δρομολογηθούν εξελίξεις στην ελληνική υπόθεση, είναι βέβαιο ότι το θέμα του Grexit θα μπει στην ατζέντα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα, κάτι που Μέρκελ και Σόιμπλε ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν.

Στη σχετική συζήτηση παρεμβαίνουν πάντως σήμερα δυο νέες ηχηρές φωνές. Η φωνή στήριξης της ελληνικής παραμονής είναι εκείνη του ισχυρού προέδρου του Συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων Ούλριχ Γκρίλο.

Στήριξη στους Έλληνες

«Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και την ΕΕ» σημειώνει σχετικά.

Τονίζει μάλιστα ότι οι Έλληνες αξίζουν το σεβασμό για τις θυσίες που έχουν κάνει και πως εάν η Γερμανία είχε προχωρήσει σε παρόμοιες μεταρρυθμίσεις, τότε θα υπήρχαν εδώ βίαιες εξεγέρσεις.

Την έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα ζητά αντίθετα για άλλη μια φορά το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), σήμερα εκτός Βουλής, ωστόσο και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα εκπροσωπείται στην επόμενη και συνεπώς είναι ένας εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος.

Ο πρόεδρος του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ καλεί την γερμανική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί πλέον άλλες παραβιάσεις συμφωνιών από την Ελλάδα.