A- A+
Η απόβαση ψηφιακών τραπεζών στην Ελλάδα ξεκίνησε! Κίνηση από τη Revolut Bank

Πίεση αναμένεται να δεχθούν τα επόμενα χρόνια τα παραδοσιακά τραπεζικά ιδρύματα στη χώρα μας από τις ψηφιακές τράπεζες που θα διεκδικήσουν μερίδια αγοράς.

Μέχρι σήμερα οι δραστηριότητες αυτών των σχημάτων στην Ελλάδα είναι περιορισμένες, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με τα υπερτετραετή capital controls.

Ωστόσο μετά την άρση τους και την επέλαση της πανδημίας που οδήγησε τους περισσότερους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική, η απειλή είναι πιο άμεση από ποτέ.

Κι αυτό διότι οι νέες e-τράπεζες χωρίς καταστήματα και υπερβολικά λειτουργικά κόστη θα επιχειρήσουν να κλέψουν από τους μεγάλους του κλάδου μέρος του πελατολογίου, προσφέροντας κατά βάση υπηρεσίες τραπεζικής χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και υψηλές προμήθειες.

Οι ελληνικές τράπεζες επενδύουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, ο οποίος επιταχύνθηκε μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορωνοϊού και θα επιχειρήσουν να κερδίσουν το στοίχημα της νέας εποχής.

Revolut Bank στην Ελλάδα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Revolut, η οποία εδώ και λίγες ώρες λάνσαρε την Revolut Bank στην Ελλάδα, προσφέροντας πλέον λογαριασμούς με προστασία καταθέσεων

Πλέον, οι πελάτες της εταιρείας στη χώρα που θα αναβαθμίσουν τους λογαριασμούς τους σε Revolut Bank για επιπλέον υπηρεσίες θα απολαμβάνουν προστασία στις καταθέσεις τους, μέσω του συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Οι χρήστες στην Ελλάδα μπορούν ήδη να αναβαθμίσουν τον λογαριασμό τους σε Revolut Bank εντός της εφαρμογής, σε μια διαδικασία που παίρνει μόλις λίγα λεπτά.

Έως σήμερα,  η Revolut  έχει προσελκύσει περισσότερους από 270.000 πελάτες στην Ελλάδα και είναι έτομη να προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο, αξία και ασφάλεια σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τράπεζες.

«Ο σχεδιασμός των προϊόντων μας είναι ασυναγώνιστος, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις και συνεχώς δημιουργούμε νέα και καινοτόμα χρηματοοικονομικά προϊόντα», δήλωσε ο κ. Virgilijus Mirkės, Διευθύνων Σύμβουλος της Revolut Bank.

ADVERTISEMENT

Υπηρεσίες διαθέσιμες

Μέσα από την εφαρμογή της Revolut, οι χρήστες μπορούν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύουν κάθε μήνα για τις αγορές τους και να:

  • Θέτουν όρια στα μηνιαία τους έξοδα
  • Διαχειρίζονται τις συνδρομές τους
  • Στέλνουν και να λαμβάνουν στιγμιαία χρήματα από τους φίλους τους
  • Στρογγυλοποιούν τις πληρωμές που πραγματοποιούν με την κάρτα τους, αποταμιεύοντας τα μικροποσά που περισσεύουν

Οι πελάτες της Revolut επίσης μπορούν να ξοδεύουν και να μεταφέρουν χρήματα παγκοσμίως χωρίς κρυφά κόστη, να έχουν στην κατοχή τους και να συναλλάσσονται σε 29 διαφορετικά νομίσματα μέσω του app, καθώς και να στέλνουν άμεσα χρήματα στους φίλους και την οικογένειά τους.