A- A+
Οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της Eurobank - Διακρίσεις για στελέχη της
Διακρίσεις έλαβαν οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ από τη Citywire Global, το διεθνή οίκο οικονομικής ενημέρωσης και αξιολόγησης διαχειριστών κεφαλαίων.

Αυτές αφορούν τη διαχειριστική τους ικανότητα και αποτελεσματικότητα.

Σημειώνεται ότι η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι από το 2008 η Νο.1 εταιρεία σε ενεργητικό στην Ελλάδα στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Η Citywire Global απένειμε αποκλειστικά στην Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ την ανώτατη διάκριση “Platinum” για την κατηγορία Ομολογιακών Α/Κ Ευρωζώνης (Bonds – EuroZone) σε σύνολο 78 εταιρειών, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται κορυφαίοι διεθνείς διαχειριστές.

Αποδόσεις

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία 31.07.2014, οι διαχειριστές του Eurobank (LF) Greek Government Bond Fund, κ.κ. Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίκας, κατέλαβαν την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη των διαχειριστών της κατηγορίας αυτής ως εξής:

Κατάταξη έτους: 1ος από 131 με απόδοση Α/Κ +50,1%
Κατάταξη 2ετίας: 1ος από 107 με απόδοση Α/Κ +352,6%
Κατάταξη 3ετίας: 1ος από 86 με απόδοση Α/Κ +122,9%
Κατάταξη 4ετίας: 1ος από 72 με απόδοση Α/Κ +105,2%
Κατάταξη 5ετίας: 1ος από 66 με απόδοση Α/Κ +72,1%

Αντίστοιχα, στην κατηγορία Διεθνών Εταιρικών Ομολογιακών Α/Κ (Bonds – Global Corporates) οι διαχειριστές του Eurobank (LF) Greek Corporate Bond Fund, κ.κ. Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίκας, κατέλαβαν και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα σε 72 διαχειριστές της κατηγορίας με απόδοση έτους +20,5%, με στοιχεία 31.07.2014.

Στην κατηγορία Alternative UCITS - Bond Strategies οι διαχειριστές του Eurobank I (LF) Absolute Return, κ.κ. Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίκας, κατατάχθηκαν στην πρώτη δεκάδα ανάμεσα σε 49 διαχειριστές της κατηγορίας με απόδοση τριετίας +15,9%, με στοιχεία 31.07.2014.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίκας, έχουν λάβει την ανώτατη διάκριση “Citywire ΑΑΑ”, η οποία αποδίδεται μόνο στο 2,5% σε σύνολο 10.500 διαχειριστών παγκοσμίως, ενώ είναι οι μόνοι Έλληνες διαχειριστές ελληνικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων που έχουν λάβει τέτοιες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην κατηγορία Μετοχικών Α/Κ Ευρωζώνης (Equities – EuroZone) η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ είναι η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων σε σύνολο 148, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται κορυφαίοι διεθνείς διαχειριστές, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Citywire Global, που απένειμε την ανώτατη διάκριση “Platinum” και για την κατηγορία αυτή.

Παράλληλα, οι διαχειριστές του Eurobank (LF) Flexi Style Greece, Eurobank (LF) Greek Equities και Eurobank (LF) Institutional Portfolios, κ.κ. Μάριος Χριστοδούλου και Ντόροθυ Μυλωνά, πέτυχαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 286 διαχειριστές της κατηγορίας, με στοιχεία της 31.07.2014 για το Eurobank (LF) Flexi Style Greece ως εξής:

Κατάταξη έτους: 1ος από 286 με απόδοση +29,5%
Κατάταξη 3ετίας: 7ος από 226 με απόδοση +59,8%

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ: «Οι υψηλές διακρίσεις των διαχειριστών μας σε διεθνές επίπεδο από την Citywire Global προσφέρουν ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς αναδεικνύουν την προσήλωσή μας στην ποιότητα και στην επίτευξη του καλύτερου διαχειριστικού αποτελέσματος, όπως προκύπτει και από την εμπιστοσύνη των πελατών μας που μας τοποθετεί στην πρώτη θέση στην Ελλάδα».