A- A+
Οι 4 ζώνες εξυπηρέτησης στα τραπεζικά καταστήματα νέας γενιάς - Πώς θα λειτουργούν (φωτό)

Σε όχι και τόσο πολλά χρόνια από σήμερα τα τραπεζικά καταστήματα, εκτός από λιγότερα, θα είναι τελείως διαφορετικά, ως προς τον τρόπο εξυπηρέτηση των πελατών.

Ένα πρώτο δείγμα από τα καταστήματα του μέλλοντος έχουμε ήδη πάρει μετά το άνοιγμα δύο ανακαινισμένων μονάδων της Eurobank, πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Οι 4 ζώνες

Σύμφωνα με την εταιρεία Printec, στα νέα σημεία παρουσίας των τραπεζών, θα συναντάμε 4 «ζώνες» εξυπηρέτησης πελατών:

  • Ζώνη 24ωρης self-service λειτουργίας

Εκεί βρίσκονται και ATMs. Η ζώνη είναι συνδεδεμένη με το κατάστημα, αλλά φυσικά αποκομμένη από αυτό ώστε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Τέτοιοι χώροι υπάρχουν ήδη σε αρκετά καταστήματα, όπως σε όλα τα e-branches της Τράπεζας Πειραιώς.


  • Υποβοηθούμενη ζώνη self-service

Βρίσκεται μέσα στο κατάστημα και οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν μόνοι τους συναλλαγές σε μηχανήματα και να ζητούν βοήθεια από υπαλλήλους σε περίπτωση που χρειάζεται.


  • Ζώνη παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών

Πρόκειται για γραφεία στα οποία οι σύμβουλοι συνομιλούν με τους πελάτες για προϊόντα πιο σύνθετα και πιο κερδοφόρα για τις τράπεζες.

Για παράδειγμα, στη Eurobank έχουν δημιουργήσει ειδικά booths με καναπεδάκια για αυτό το σκοπό, ενώ για personal και επιχειρηματικούς πελάτες λειτουργούν ξεχωριστοί χώροι.


  • Ζώνη για συναλλαγές στο ταμείο

Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των Ταμείων θα είναι περιορισμένος, ενδεχομένως να λειτουργεί ακόμη και ένα, ενώ οι ταμίες θα μετακινούνται εντός του καταστήματος, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε στιγμής.

Εξάλλου, στα νέου τύπου καταστήματα της Eurobank, ταμεία είναι τοποθετημένα σε σημείο που δεν είναι εμφανές από τους υπόλοιπους χώρους, διασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα των συναλλαγών


ADVERTISEMENT


Ο νέος ρόλος των ΑΤΜ

Στο πλαίσιο των παραπάνω αλλαγών, έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα εκσυχρονισμού των ΑΤΜ, τα οποία λειτουργούν πλέον σαν τραπεζικά γκισέ σε 24ωρη βάση.

Ειδικότερα, μέσω των νέων ΑΤΜ μπορείτε:

- Να καταθέσετε χρήματα στο λογαριασμό σας

- Να εμβάσετε χρήματα σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα

- Να πληρώσετε μία σειρά από λογαριασμούς

Σε αυτά τα ΑΤΜ η πίστωση χαρτονομισμάτων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον, ήδη στα ΑΤΜ της Eurobank μπορείτε να εισέλθετε είτε με το κινητό σας ή με την κάρτα σας ανέπαφα, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή της στην ειδική σχισμή.