A- A+
Οι 4 φόροι που πρέπει να πληρωθούν το Μάιο από κορωνόπληκτους και πέρνουν παράταση ως 30/9

Σε παράταση της προθεσμίας πληρωμής 4 κατηγοριών φόρων, πληρωτέων μέσα στο Μάιο από πληττόμενες επιχειρήσεις,  εργαζομένους και ιδιοκτήτες ακινήτων, προχώρησε η κυβέρνηση.

Πρόκειται για υποχρεώσεις που πρέπει να τακτοποιηθούν το διάστημα από 1 έως 30 Μαίου και η νέα προθεσμία πληρωμής τους είναι η 30ή Σεπτεμβρίου.

Αρκεί οι επιχειρήσεις που οφείλουν τους φόρους να ανήκουν στις πληττόμενες από τον κορωνοϊό, βάση των ΚΑΔ που είχαν στις 20 Μαρτίου 2020 και στους εργαζομένους τους, των οποίων η σύμβαση βρέθηκε σε αναστολή.

Αναλυτικότερα, οι 4 φόροι που παίρνουν παράταση είναι οι εξής:

  • Οφειλές από χρεωστικές δηλώσεις ΦΠΑ
  • Πάσης φύσεως βεβαιωμένες οφειλές επιχειρήσεων
  • Πάσης φύσεως βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που δικαούνται την έκτπωση του 40%
  • Πάσης φύσεως βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων, εργαζομένων, των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή

Μένει να διευκρινιστεί αν θα παρέχεται η έκπτωση του 25% στους φόρους που θα πληρωθούν εμπρόθεσμα.

Μόνο στην περίπτωση του ΦΠΑ και του ΦΜΥ, το 25% του ποσού θα πληρωθεί, πιστώνεται στο λογαριασμό του φορολογούμενου στο Taxis, ώστε να χρησιμοποιηθεί για επόμενες πληρωμές.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των παραπάνω περιπτώσεων κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.