A- A+
HSBC: Τα νέα μειωμένα επιτόκια στις προθεσμιακές
Σε μειώσεις στα επιτόκια των νέων προθεσμιακών της λογαριασμών προχώρησε η HSBC, ακολουθώντας τη γενικότερη πορεία πτώσης των αποδόσεων στην ελληνική αγορά.

Οι περικοπές έφτασαν έως και τις 50 μονάδες βάσης και αφορούσαν σε όλες τις διάρκειες, οι οποίες κυμαίνονται από 3 έως 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι η HSBC θεωρείται υποκατάστημα της βρετανικής τράπεζας και οι καταθέσεις της προστατεύονται από το βρετανική νομοθεσία με όριο ασφαλείας τις 85.000 λίρες ανά καταθέτη.

Τα επιτόκια της τράπεζας ήταν πάντοτε χαμηλότερα από τα αντίστοιχα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς η ρευστότητά της εξαρτάται από τον όμιλο της HSBC.

Το χαρτοφυλάκιο

Αναλυτικότερα, η τράπεζα προσφέρει τις ακόλουθες προθεσμιακές καταθέσεις:

α) Διάρκειας 3 μηνών και 6 μηνών: Προσφέρεται για ποσά από 10.000 ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 2,50%.

Οι τόκοι καταβάλλονται στη λήξη της κατάθεσης.

β) Διάρκειας 12 μηνών: Προσφέρεται για ποσά από 10.000 ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 2,60% στα τρία πρώτα τρίμηνα και σε 4,50% στο τελευταίο.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε τρίμηνο.

Σε συνδυασμό με Α/Κ

Για όσους θέλουν υψηλότερα επιτόκια, μπορούν να αναζητήσουν μεταξύ των προγραμμάτων που προσφέρει η τράπεζα σε συνδυασμό με αμοιβαία κεφάλαια.

Με τον τρόπο αυτό, τα επιτόκια στην προθεσμιακή κατάθεση μπορεί να φτάσουν έως και το 6%, υπό την προϋπόθεση ότι ο επενδυτής θα διατηρήσει για όσο διάστημα αυτή διαρκεί μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων.

Συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς

Συγκρίνετε τα σύνθετα προϊόντα με αμοιβαία κεφάλαια