A- A+
HSBC: Συνέδριο για τις εξελίξεις στη ναυτιλία
Την Τρίτη 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 4ο «HSBC Shipping Conference» στο Λαγονήσι Αττικής, κατά τη διάρκεια του οποίου έμπειρα στελέχη της τράπεζας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλίας.

Τέσσερα από τα κορυφαία στελέχη της HSBC, μιας τράπεζας με παγκόσμια εμπειρία και πολυετή παρουσία στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις εξελίξεις στις αναδυόμενες αγορές της περιοχής της Ασίας και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την Ελληνική αλλά και την παγκόσμια ναυτιλία.

Από αριστερά στα δεξιά: Νίκος Καρέλλης, Head of Shipping, HSBC Greece, Madhur Jha, Economist, HSBC Research-Economics, London, Peter O'Malley, Managing Director, HSBC Markets (Asia), Hong Kong, Mark Long, Global Head of Shipping, HSBC London, Christopher Ohlson, Managing Director, HSBC Shipping Services, LondonΤο συνέδριο παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών και επίλεκτων μελών της ναυτιλιακής κοινότητας της Ελλάδας.

Το 4ο «HSBC Shipping Conference” προλόγισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC στην Ελλάδα, Richard Groves, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της χώρας μας για την τράπεζα, δεδομένου ότι οι Έλληνες εφοπλιστές διαθέτουν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η Madhur Jha, Economist, HSBC Research-Economics, London αναφέρθηκε στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2011, ο Peter O’Malley, Managing Director, HSBC Markets (Asia), Hong Kong έκανε λόγο για την άνοδο της Ασίας και την επιρροής της στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.

Κατόπιν, ο Mark Long, Global Head of Shipping, HSBC London ανέλυσε τις πιο πρόσφατες τάσεις σε θέματα «Equity & Debt finance», ενώ ο Christopher Ohlson, Managing Director, HSBC Shipping Services, London αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην αγορά του shipping και στις προοπτικές νέων ναυπηγήσεων.