A- A+
HSBC: Προσφορές αποταμίευσης με δώρο €100 για τις γιορτές
Μία δωροεπιταγή 100 ευρώ για τις χριστουγεννιάτικες αγορές θα δίνει η HSBC σε όσους αποφασίσουν να ξεκινήσουν έως και το τέλος του χρόνου ένα πρόγραμμα αποταμίευσης για τα παιδιά τους ή τη σύνταξή τους.

Η προσφορά ισχύει έως 31/12/2012 και αφορά το πρόγραμμα αποταμίευσης και ασφάλισης για παιδιά Child Savings, καθώς και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Lifetime.

Τα δύο προγράμματα διατίθεται από την HSBC, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό όμιλο Allianz και προσφέρουν τα εξής:

Πρόγραμμα Αποταμίευσης και Ασφάλισης Child Savings

Πρόκειται για το πρόγραμμα διατίθεται σε συνεργασία με την Allianz και φροντίζει για το μέλλον του παιδιού σας, απλά και μόνο, μέσω της συστηματικής αποταμίευσης.

Οι παροχές του είναι οι εξής:

  • Ελάχιστο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2,5% στη λήξηΔυνατότητα επιλογής της διάρκειας πληρωμής ασφαλίστρων από 10 έως 25 έτη
  • Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου 3% ή 5% ετησίως
  • Υπεραποδόσεις όταν υπάρχουν
  • Φοροαπαλλαγή ασφαλίστρων
  • Δυνατότητα επιλογής του τρόπου είσπραξης. Εφάπαξ καταβολή στη λήξη ή μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα για 4 έως 8 έτη

Με το Πρόγραμμα Αποταμίευσης και Ασφάλισης Child Savings μπορείτε να ασφαλίσετε το παιδί σας από τις πρώτες μέρες της ζωής του μέχρι την ενηλικίωσή του.

Επίσης, σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια πληρωμής ασφαλίστρων, οι συνεργάτες μας στην Allianz αναλαμβάνουν την καταβολή του 100% των καταβληθέντων ασφαλίστρων πλην των συσσωρευμένων μερισμάτων, ενώ σε περίπτωση απώλειας ζωής κατά τη διάρκεια καταβολής μηνιαίου εισοδήματος, αναλαμβάνουν την καταβολή της αξίας εξαγοράς άμεσα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα σας προσφέρει τη δυνατότητα Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου για τις περιπτώσεις απώλειας ζωής ή Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας.

Ενδεικτικό παράδειγμα

Για παιδί 2 ετών, αρχικό ασφάλιστρο €100 (5% ετήσια αναπροσαρμογή) και διάρκεια Συμβολαίου 20 έτη, προκύπτει εγγυημένο εφάπαξ κεφάλαιο στη λήξη €42.107,46 ή εγγυημένο μηνιαίο εισόδημα ύψους €920,32, καταβαλλόμενο για 4 έτη (συνολικές εγγυημένες καταβολές €44.175,36).

Καθ' όλη τη διάρκεια του Συμβολαίου, θα έχετε καταβάλλει €39.878, για τα οποία θα έχετε συνολικό φορολογικό όφελος €3.802 στο σύνολο της διάρκειας του Συμβολαίου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Απρίλιος 2012).


Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Lifetime

Με το Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα Lifetime της HSBC μπορείτε να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για μια εγγυημένη σύνταξη, όταν θα τη χρειαστείτε με τη στήριξη της HSBC και της Allianz.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

  • Γνωρίζετε από την πρώτη μέρα το συνολικό ποσό που θα λάβετε εφάπαξ ή που θα σας καταβάλλεται μηνιαία ως ισόβια εγγυημένη σύνταξη
  • Εξασφαλίζετε ελάχιστο εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 2,50% για όλη τη διάρκεια του συμβολαίουΠροστατεύεστε από τον πληθωρισμό, μέσω της ετήσιας αναπροσαρμογής του ασφαλίστρου (5%)
  • Επιλέγετε εσείς τον τρόπο είσπραξης του ποσού στη λήξη, εφάπαξ ή μηνιαίως ως ισόβια εγγυημένη σύνταξη
  • Έχετε τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολών ασφαλίστρων μετά τον 1ο χρόνο του συμβολαίου και για ποσά μεγαλύτερα των €300
  • Επωφελείστε με ετήσια φορολογική έκπτωση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Με το Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα Lifetime μπορείτε να προγραμματίσετε το μέλλον σας με τις πιο απλές διαδικασίες.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται, αποκλειστικά, στην επιθυμία σας για εγγυημένη σύνταξη και που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθορίσετε το χρονικό διάστημα που θέλετε (ελάχιστο 10 έτη) και να καταθέτετε κάθε μήνα το ποσό που θέλετε (ελάχιστο €80).

Στη συνέχεια, μπορείτε να αξιοποιήσετε το συνολικό ποσό αποταμίευσης με δύο τρόπους, είτε εισπράττοντάς το με εφάπαξ καταβολή, είτε με μηνιαίες δόσεις. Επίσης, σας παρέχεται προαιρετικά και η δυνατότητα για επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις, με προνομιακή τιμολόγηση.

Ενδεικτικό παράδειγμα

Σε περίπτωση που ξεκινήσετε το πρόγραμμα στα 35 και θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε στα 60, με μηνιαία ασφάλιστρα €100 και ετήσια αναπροσαρμογή ασφαλίστρου 5%, θα λάβετε εφάπαξ ποσό ή εγγυημένη σύνταξη:

Σενάριο Εφάπαξ Εγγυημένη Σύνταξη
Εγγυημένη απόδοση 2,50% €64.139,25 €360,68
Ενδεικτική απόδοση 4% €67.304,54 €378,48
Ενδεικτική απόδοση 6% €82.242,97 €462,48

Συνολικά καταβληθέντα ασφάλιστρα: €57.559

Συνολικό φορολογικό όφελος*: €5.002 σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Απρίλιος 2012)

* Με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα €35.000, φορολογικό συντελεστή κλιμακίου εισοδήματος 35% και διάρκεια συμβολαίου 25 χρόνια.