A- A+
HSBC: Επένδυση στις αναδυόμενες με απόδοση 17,5%
Τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη “Emerging Markets 2”, η οποία παρέχει έγιστη δυνατή μικτή συνολική απόδοση 17,5% για καταθέσεις σε Ευρώ και Δολάρια ΗΠΑ προσφέρει η HSBC, αναγνωρίζοντας επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για μια κατάθεση που περιλαμβάνει τρεις δείκτες αναδυόμενων αγορών (Hang Seng China Ent Index, Russian Depositary Index USD, MSCI Taiwan) και ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφαλαίο (ΕΤF: iShares MSCI Brazil Index Fund) από τις ευρύτερες αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Ταϊβάν και της Βραζιλίας.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 3,5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 Ευρώ ή Δολάρια Η.Π.Α. Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιανουαρίου 2011.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, με βάση τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, είναι πλέον εμφανής η μετατόπιση του παγκόσμιου οικονομικού ενδιαφέροντος από την αναπτυγμένη Δύση στις αναδυόμενες αγορές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τόσο την οικονομική ενδυνάμωση των αναδυόμενων αγορών, όσο και την αύξηση της σημασίας τους στην ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών του κόσμου.

Έτσι, όπως δήλωσε ο κ. Απ. Παπαναγιώτου, Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος «η δυναμική και σταθερή ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών σε παγκόσμια κλίμακα, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά, καθιστούν τις αναδυόμενες αγορές μια ελκυστική επενδυτική επιλογή».