A- A+
HSBC: Επένδυση στην Ευρώπη με δυνατότητα απόδοσης 45%
Τη δυνατότητα να επενδύσουν σε μετοχές μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών χωρίίς τον κίνδυνο απώλειας του αρχικού τους κεφαλαίου έχουν οι Ελληνες επενδυτές μέσω ενός νέου προγράμματος που διαθέτει η HSBC.

Πρόκειται για τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη «European Captain» με μέγιστη συνολική μικτή απόδοση 45% και ελάχιστη συνολική μικτή εγγυημένη απόδοση 5%, για καταθέσεις τόσο σε Ευρώ όσο και σε Δολάρια Η.Π.Α..

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 Ευρώ ή Δολάρια Η.Π.Α. και παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη. Η προεγγραφή θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου 2011.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα καλάθι μετοχών, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες με παγκόσμιο προφίλ που διαπραγματεύονται στις αγορές της Ευρώπης και συγκεκριμένα τις: Vodafone Group PLC, Ericsson LM, Total SA, AXA SA, Siemens AG, UBS AG, Rio Tinto, Schneider Electronic, Royal Dutch Shell και Telefonica SA.

Όπως δήλωσε ο κ. Απ. Παπαναγιώτου Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος «σε ένα περιβάλλον διαρκούς μεταβολής, η Ευρώπη, μία οικονομική δύναμη μεγέθους καθοριστικού για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αντιμετωπίζει τις νέες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται τόσο εσωτερικά, όσο και στο διεθνές περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αγορά αυτού του μεγέθους και της σημαντικότητας, η HSBC αναγνώρισε επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες αξιοποίησε μέσα από τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη Europe».