A- A+
HSBC: Επένδυση στα φάρμακα με τελική απόδοση έως 35%
Μία νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου με μέγιστη δυνατή μεικτή συνολική απόδοση 35% για καταθέσεις σε ευρώ και δολάρια ΗΠΑ και ελάχιστη μεικτή εγγυημένη απόδοση στη λήξη 5%, προσφέρει η HSBC.

Πρόκειται για το επενδυτικό προϊόν «PHARMACEUTICALS», με διάρκεια 5 έτη και ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ, το οποίο προσφέρει εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη.

Αναλυτικότερα πρόκειται για μια νέα κατάθεση, η απόδοση της οποίας εξαρτάται από την πορεία των μετοχών των δέκα από τις πιο σημαντικές εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου:

ABBOTT LABORATORIES, BAYER AG, BRISTOL-MYERS SQUIBB CO, GLAXOSMITHKLINE PLC, JOHNSON & JOHNSON, ELI LILLY & CO, MERCK & CO INC, NOVARTIS AG, PFIZER INC, SANOFI-AVENTIS.

Οι προοπτικές του κλάδου

Σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Παπαναγιώτου, διευθυντή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων της HSBC Ελλάδος, «μια σειρά παραγόντων, όπως η γήρανση και η έντονη αστικοποίηση του πληθυσμού της γης, η αύξηση των χρόνιων – ανίατων ασθενειών και της ζήτησης ασφαλιστικών συμβολαίων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η βελτίωση της τεχνολογίας και οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των ασθενών, διαμορφώνουν ένα έντονα ανταγωνιστικό πλαίσιο για τις φαρμακοβιομηχανίες, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλαίσιο αυτό η HSBC αναγνωρίζει στον φαρμακευτικό κλάδο μία αγορά με επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες αξιοποιεί μέσα από την κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη PHARMACEUTICALS».

Η προεγγραφή για το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε στα υποκαταστήματα της HSBC στις 20 Φεβρουαρίου 2012 και θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου 2012.