A- A+
HSBC: Επένδυση σε αναδυόμενα νομίσματα για κέρδος 21%
Ευκαιρία για απόδοση έως και 21% στην 5ετία, χωρίς κίνδυνο για το αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης, προσφέρει το πρωτοποριακό προϊόν της HSBC, το οποίο συνδέεται με αναδυόμενα νομίσματα.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας επισημαίνεται ότι η HSBC αναζητά συνεχώς νέες ευκαιρίες με επενδυτικές προοπτικές.

Mε δεδομένες τις καθημερινές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη δυναμική που έχουν αποκτήσει οι αγορές BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα), η HSBC δημιούργησε τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη BRIC FX Plus 5%.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν με υποκείμενη αξία τη σχέση των νομισμάτων Βραζιλίας (Ριάλ), Ρωσίας (Ρούβλι), Ινδίας (Ρουπία) και Κίνας (Ρενμίνμπι) με το ευρώ, με μέγιστη δυνατή μεικτή συνολική απόδοση που αγγίζει το 27,5% για καταθέσεις σε Ευρώ, 21,25% σε Δολάριο ΗΠΑ.

Ελάχιστη εγγυημένη απόδοση

Το νέο προϊόν προσφέρει ελάχιστη μεικτή εγγυημένη απόδοση στη λήξη 5%.

Η διάρκειά του είναι 5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ. Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιανουαρίου 2012.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος «η παγκόσμια οικονομία δεν βασίζεται πλέον μόνο στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως οι αναδυόμενες, οι οποίες αποκτούν όλο και περισσότερη δυναμική.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι χώρες BRIC, οι οποίες δείχνουν να ανταποκρίνονται διαφορετικά στις δεδομένες οικονομικές συγκυρίες και παράλληλα αποτελούν κύριους παράγοντες διαμόρφωσης του παγκόσμιου εμπορίου.

Η HSBC λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική των χωρών αυτών, την αξιοποιεί μέσα από τη νέα κατάθεση εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη BRIC FX Plus 5%».

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στην υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της HSBC, 801 117 17 17 ή 210 6962 100 για κλήσεις από κινητό.