A- A+
HSBC: Ασφαλής επένδυση σε Ασία και Ωκεανία για +40%
Ένα νέο προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου θα διαθέτει το επόμενο διάστημα στην ελληνική αγορά η HSBC, το οποίο επενδύσει στις αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας, με στόχο συνολική απόδοση στο +40%.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Συγκεκριμένα, η τράπεζα προσφέρει τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου “Asia Pacific Basket”, που προσφέρει μέγιστη δυνατή συνολική μικτή απόδοση 40% για καταθέσεις τόσο σε Ευρώ όσο και σε Δολάριο Η.Π.Α..

Αναλυτικότερα, η τελική απόδοση διαμορφώνεται από την πορεία τεσσάρων δεικτών των ευρύτερων αγορών της Ασίας και της Ωκεανίας (Ταϊβάν, Κίνα, Σιγκαπούρη και Αυστραλία) και πιο συγκεκριμένα των MSCI Taiwan, Hang Seng Index, MSCI Singapore και S&P/ASX 200.

Η διάρκεια του προϊόντος είναι 5 έτη, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ και παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη της κατάθεσης.

Η προεγγραφή ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Οι προοπτικές της περιοχής

Η HSBC αντιμετωπίζει ιδιαίτερα θετικά τις προοπτικές στις αγορές της Ταϊβάν, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης και της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, η Ταϊβάν διαμορφώνει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, ενώ η Αυστραλία φαίνεται να κυριαρχεί στις επενδύσεις που αφορούν τους φυσικούς πόρους και την εκμετάλλευσή τους.

Η Σιγκαπούρη έχοντας βασίσει το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας της σε εξαγώγιμα προϊόντα, επηρεάζει ένα μεγάλος μέρος του παγκόσμιου εμπορίου, ενώ η διαμορφούμενη οικονομική πολιτική στην κολοσσιαίου μεγέθους οικονομία της Κίνας, συνεχίζει να δημιουργεί θετικές προοπτικές για το επενδυτικό κοινό.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, Διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος, «η βαθιά γνώση της HSBC λόγω της μακρόχρονης παρουσίας και της ηγετικής της θέσης στις ευρύτερες αγορές της Ασίας και Ωκεανίας, μας δίνουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουμε εγκαίρως επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτές και να δημιουργούμε προϊόντα όπως η νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη Asia Pacific Basket».