A- A+
H Citibank «κουρεύει» ενήμερα καταναλωτικά δάνεια – Τι προτείνει στους πελάτες της
Επαφές με δανειολήπτες στους οποίους προτείνει την πρόωρη εξόφληση της οφειλής τους με αντάλλαγμα ένα γενναίο «κούρεμα», πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η Citi Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της τράπεζας επικοινωνούν με πελάτες που έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια δάνειο και τους προτείνουν να «κλείσουν» το λογαριασμό αρκεί να πληρώσουν σήμερα ένα ποσοστό της οφειλής, που μπορεί να πέφτει ακόμη και στο 50%.

Ο λόγος γίνεται κυρίως για καταναλωτικά δάνεια που χορηγήθηκαν πριν από 3 – 5 χρόνια, τα οποία συνεχίζουν μετά το πέρας της κρίσης να εξυπηρετούνται κανονικά.

Ενήμερα δάνεια

Για παράδειγμα, μπορεί να προταθεί σε δανειολήπτη με υπόλοιπο της τάξης των 5.000 ευρώ και εναπομένουσα διάρκεια αποπληρωμής 15 μήνες, να καταβάλει σήμερα 3.000 ευρώ και να διαγραφούν 2.000 ευρώ οφειλής.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι οι σχετικές προτάσεις απευθύνονται ακόμη και σε ενήμερους δανειολήπτες με ικανοποιητική πιστοληπτική ικανότητα, οι οποίοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν κανονικά την αποπληρωμή των δόσεών τους.

Σημειώνεται ότι και η Εθνική Τράπεζα έχει «τρέξει» στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογο πρόγραμμα για οφειλές καταναλωτικής πίστης, «κουρεύοντας» το 25% του δανείου σε όσους κατέβαλλαν άμεσα το 25% του υπολοίπου τους και πλήρωναν κανονικά τις δόσεις μέχρι και τη λήξη της προσυμφωνημένης διάρκειας.

Εάν ο πελάτης τηρούσε τη δέσμευση αυτή, στο τέλος η τράπεζα του χάριζε το 25% της οφειλής.