A- A+
Μετρητά ή κάρτα; 5 συμβουλές για τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για χαλάρωση, ανανέωση, διασκέδαση, ψυχαγωγία και ανακάλυψη νέων προορισμών.

Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, ολοένα και περισσότεροι προγραμματίζουν το επόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Επειδή όμως η καλοκαιρινή άδεια είναι μόνο μία φορά το χρόνο, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η απόδρασή μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ξένοιαστη και αναζωογονητική.

Για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα που ακολουθούν.

Η επιλογή του τόπου των διακοπών και των δραστηριοτήτων κατά τη διάρκειά τους δεν μπορεί να είναι παρά προσωπική υπόθεση.

Όπου κι αν επιλέξετε ωστόσο να περάσετε τις ημέρες ξεκούρασης και διασκέδασης, θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και για το οικονομικό κομμάτι.

Δεν εννοούμε πόσα θα ξοδέψετε, αλλά το πώς. Και η κάρτα αποτελεί αναμφίβολα το καλύτερο μέσο από όλες τις απόψεις.

Κάρτα αντί μετρητών

Οι λόγοι για να προτιμήσετε το πλαστικό χρήμα είναι πολλοί:

- Ασφάλεια

Πρόκειται ίσως για το βασικότερο πλεονέκτημα των καρτών. Πόσοι δεν έχουν χάσει μετρητά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το ταξίδι τους;

Από την άλλη η κάρτα, όχι μόνο χάνεται πολύ πιο δύσκολα, αλλά ακόμη και στην περίπτωση απώλειάς της, υπάρχουν εναλλακτικές.

Για παράδειγμα, όλες οι κάρτες της ProCredit Bank μπορούν να ψηφιοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για όλες τις πληρωμές σας, χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο με τις εφαρμογές Apple Pay ή Google Pay.

Πόσες είναι οι πιθανότητες να χάσετε ταυτόχρονα και το πορτοφόλι σας και το κινητό σας; Όπως και να έχει, έχετε εναλλακτικές μεθόδους για όλες τις συναλλαγές κατά τη διάρκεια των διακοπών.


- Άνεση

Η χρήση κάρτας σε σχέση με τα μετρητά είναι αναμφίβολα πολύ πιο εύκολη και άνετη.

Σκεφτείτε να πρέπει να μαζεύετε ρέστα σε κέρματα ή να μην έχει κάποιος να σας χαλάσει τα χαρτονομίσματα για να πληρώσετε κάτι.

Πόσο δε μάλλον, αν βρίσκεστε σε χώρα εκτός ευρώ και πρέπει να κάνετε συνάλλαγμα.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι δεν χρειάζεται να ψάχνετε για ΑΤΜ, προκειμένου να σηκώσετε μετρητά.

Με την κάρτα όλα γίνονται πιο απλά. Δεν χρειάζεστε καν το πορτοφόλι σας μαζί, όπου κι να είστε. Στην παραλία, στο αεροδρόμιο, σε οποιοδήποτε κατάστημα ή εστιατόριο.


- Έλεγχος εξόδων

Γυρίσατε από τις διακοπές και θέλετε να μάθετε πόσα χαλάσατε. Ή βρίσκεστε στη μέση τους και δεν ξέρετε πόσα έχετε δαπανήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αν έχετε πληρώσει με μετρητά, καλή τύχη με τον έλεγχο των αποδείξεων που πήρατε. Αν πήρατε.

Αν πληρώσατε όμως με κάρτα, ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ελέγξετε όλες τις συναλλαγές σας.

Στην ProCredit Bank η πλατφόρμα e-banking λειτουργεί όλο το 24ωρο και σας παρέχει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις πληρωμές.

Έτσι, είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ή όταν γυρίσετε έχετε έτοιμο στον υπολογιστή ή το κινητό σας όλο το εξοδολόγιο των διακοπών σας.


- Έκτακτες ανάγκες

Κι αν τελικά το ταξίδι είναι πιο ευχάριστο από ό,τι περιμένατε και θέλετε να παρατείνετε τη διαμονή σας. Ή θέλετε να κάνετε επιπλέον δραστηριότητες;

Δεν μπορείτε να έχετε πάνω σας απεριόριστα μετρητά. Με την κάρτα σας όμως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Η ProCredit Bank προσφέρει δωρεάν με κάθε τρεχούμενο λογαριασμό χρεωστική κάρτα Visa, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό.


- Προστασία του περιβάλλοντος

Οι πληρωμές με κάρτες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού δεν απαιτείται η χρήση χαρτονομισμάτων και κερμάτων, η παραγωγή των οποίων μόνο ...πράσινη δεν είναι.

Επίσης, οι τράπεζες παράγουν πλέον οικολογικές, βιοδιασπώμενες κάρτες. Μεταξύ αυτών και η ProCredit Bank, μέσω του τρεχούμενου λογαριασμού ProGreen.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όταν λήξουν μπορούν να ανακυκλωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά.

Επομένως, χρησιμοποιώντας τις κάρτες σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών συνεισφέρετε και εσείς με τον τρόπο σας στην προστασία του περιβάλλοντος.