A- A+
Φθηνότερη η συνδρομητική τηλεόραση για 1 χρόνο - Αναστέλλεται το τέλος του 10%

Φθηνότερες γίνονται οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς αναστέλλεται για 1 χρόνο το τέλος του 10% επί των λογαριασμών που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια του τρίτου μνημονίου.

Με το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλεται για την περίοδο από 1-10-2020 έως 30-9-2021 η επιβολή του προβλεπόμενου τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

Πρόκειται για τέλος που καταβάλλεται υπέρ του Δημοσίου από τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η σχετική επιβάρυνση ανέρχεται στο 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Με τον τρόπο αυτό οι συνδρομητές τηλεοπτικών πακέτων θα δουν τους λογαριασμούς των επόμενων μηνών μειωμένους κατά το τέλος του 10%.

Τέλος στην τηλεφωνία

Από την άλλη παραμένει σε ισχύ το αναλογικό τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία "τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας", το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

Επίσης παραμένει το τέλος της κινητής τηλεφωνίας το οποίο ανέρχεται αντίστοιχα σε 12%.