A- A+
Φόρος εισοδήματος με κάρτα για δόσεις ως το 2015 - Οι προσφορές
Τη δυνατότητα να παρατείνουν την περίοδο εξόφλησης του φετινού φόρου εισοδήματος έως και το Νοέμβριο του 2015 έχουν οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών, με την υπηρεσία άτοκων δόσεων.

Και φέτος οι τράπεζες θα συνεχίσουν να δίνουν την ευχέρεια στους κατόχους των πιστωτικών καρτών με επαρκή διαθέσιμα υπόλοιπα να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος άτοκα σε δόσεις.

Ειδικότερα, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής όλου του φόρου ή κάθε μίας εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων που προβλέπονται για φέτος σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να επιμηκυνθεί η περίοδος εξόφλησης μέχρι και το Νοέμβριο του 2015.

Αν επιλεγεί η εφάπαξ πληρωμή του φόρου είτε με την κάρτα, ανεξάρτητα από τις δόσεις ή από τραπεζικό λογαριασμό, παρέχεται από το δημόσιο έκπτωση 1,50%.

Εναλλακτικά, ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις: Η πρώτη τέλος Ιουλίου, η δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη τέλος Νοεμβρίου.

Παράδειγμα

Ακολουθεί ένα παράδειγμα με φόρο εισοδήματος ύψους 4.000 ευρώ. Στους ακόλουθους πίνακες μπορείτε να δείτε πώς θα εξοφληθεί ο φόρος αυτός, σε διαφορετικά σενάρια:

1) Πληρωμή του φόρου απευθείας στην εφορία

Ο φορολογούμενος, χρησιμοποιώντας την κάρτα του ή τον τραπεζικό του λογαριασμό, πληρώνει το φόρο απευθείας στην εφορία. Έχει δύο επιλογές:

α) Να τον πληρώσει εφάπαξ, κερδίζοντας έκπτωση 1,5% ή 60 ευρώ και

β) Να τον πληρώσει χωρίς έκπτωση σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Έτσι, είτε πληρώνει 3.940 ευρώ στο τέλος Ιουλίου ή 1.333 ευρώ στις 31/7, στις 30/9 και στις 30/11

2) Πληρωμή όλου του φόρου με την κάρτα σε δόσεις

Ο φορολογούμενος πληρώνει το σύνολο του φόρου με την κάρτα του, αλλά σε άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό κερδίζει την έκπτωση του 1,50% (60 ευρώ) και ταυτόχρονα εξοφλεί το φόρο σε 6 έως 12 άτοκες δόσεις.

Συγκεκριμένα:

3) Πληρωμή κάθε μίας εκ των τριών δόσεων με την κάρτα σε δόσεις

Για ακόμη μεγαλύτερη επιμήκυνση της περιόδου εξόφλησης του φόρου, ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να πληρώσει κάθε μία εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων σε δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό, δεν εξασφαλίζει την έκπτωση του 1,50%, αλλά επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής του φόρου έως και το Νοέμβριο του 2015.

Συγκεντρωτικά όλα τα σενάρια

(Κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)