A- A+
Φορολογικές δηλώσεις από Μάρτιο και πληρωμή του φόρου σε έως και 10 δόσεις από εφέτος

Στο άνοιγμα της εφαρμογής για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας για τα εισοδήματα του 2021 από τον ερχόμενο Μάρτιο στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ζήτησε από τις επιχειρήσεις να ανεβάσουν στο myaade τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, θα πρέπει μέχρι την ίδια ημερομηνία να αποσταλούν οι βεβαιώσεις συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και μερισμάτων για το φορολογικό έτος 2021.

Δηλώσεις από Μάρτιο

Τα στοιχεία αυτά θα είναι προσυμπληρωμένα στις δηλώσεις εισοδήματος, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη υποβολής τους ενδεχομένως και μέσα στο Μάρτιο.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο, ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί.

Αν ξεκινήσουν λοιπόν οι δηλώσεις μέσα στο Μάρτιο, οι πολίτες θα μπορούν μέσα στην άνοιξη να ξεκινήσουν την πληρωμή των δόσεων του φόρου.

Έως 10 δόσεις

Έτσι, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν την οφειλή τους έως και το Φεβρουάριο του 2023 σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό κατά πολύ το ύψος κάθε μηνιαίας δόσης.

Για παράδειγμα, αν ξεκινήσει η πληρωμή της πρώτης δόσης το Μάιο, θα πληρώσουν το φόρο σε 10 άτοκες δόσεις.

Από την άλλη, όσοι καθυστερήσουν τη δήλωση, απλά θα πληρώσουν το φόρο σε λιγότερες και μεγαλύτερες δόσεις, καθώς η πλήρης εξόφληση θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι και τις 28/2/2023.