A- A+
Eurobank: Υπηρεσία υπερανάληψης έως €150 άτοκα
Όριο υπερανάληψης έως 2 μισθούς, με τα πρώτα 150 ευρώ να χορηγούνται άτοκα, προσφέρουν οι λογαριασμοί μισθοδοσίας της Eurobank, δίνοντας διέξοδο στα νοικοκυριά που έχουν μία έκτακτη οικονομική δυσκολία.

Το ποσό της υπερανάληψης, που αντιστοιχεί σε δύο μισθούς, είναι κάθε μήνα άμεσα διαθέσιμο από οποιοδήποτε ATM ή κατάστημα Eurobank.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα πρώτα 150 ευρώ χορηγούνται πάντα άτοκα. Τυχόν τόκοι θα υπολογίζονται μόνο στο ποσό που χρησιμοποιείτε κάθε φορά και υπερβαίνει τα 150 ευρώ.

Παράδειγμα

Έστω ότι έχετε στη διάθεσή σας όριο υπερανάληψης 2.000 ευρώ και ο λογαριασμός σας έχει υπόλοιπο 1.000 ευρώ.

Κάποια έκτακτα έξοδα προκύπτουν και τα 1.000 ευρώ δε σας φτάνουν. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, άλλα 400 ευρώ από το όριο που η τράπεζα σάς έχει διαθέσει, για να καλύψετε τις ανάγκες σας άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Το ποσό αυτό θα αποπληρωθεί με την επόμενη μισθοδοσία σας.

Το κόστος

Όπως προαναφέρθηκε τα πρώτα 150 ευρώ χορηγούνται άτοκα. Για το υπερβάλλον ποσό ισχύει επιτόκιο 12,35%, πλέον εισφοράς 0,60% του ν. 128/75.

Έστω ότι χρησιμοποιείτε 400 ευρώ αυτό το μήνα από το όριο που έχετε στη διάθεσή σας. Τα πρώτα 150 ευρώ θα είναι πάντα άτοκα.

Για τα υπόλοιπα 250 ευρώ θα πληρώσετε για ένα μήνα, 2,92 ευρώ τόκους. Αντίστοιχα, αν τον επόμενο μήνα, χρησιμοποιήσετε 100 ευρώ μόνο, το ποσό αυτό θα είναι άτοκο και δε θα υπάρχει καμία επιβάρυνση τόκων.

Εξάλλου, η η τράπεζα, εφόσον επιθυμείτε, θα σας ενημερώνει με γραπτό μήνυμα στο κινητό σας, σε περίπτωση που έχετε κάνει χρήση πάνω από το 70% του ορίου σας. Έτσι σας βοηθάμε να διαχειρίζεστε καλύτερα τα οικονομικά σας.